Nämä magnesiumvalmisteet auttavat minua nukkumaan paremmin

Minulla on usein hankaluuksia nukkua hyvää unta luentopäivän jälkeen, etenkin jos luento on ollut illalla tai reissussa on mennyt myöhään. Tuntuu että keho ja mieli käyvät kierroksilla vielä pitkään luennon päättymisen jälkeen. Luulenpa, että ilmiö on varsin tuttu monille muillekin kummallisiin aikoihin töitä tekeville.

Jos en ole tietoinen siitä mitä tuollaisena iltana tapahtuu, uni karkaa helposti aamuyön puolelle. Saatan olla kierroksilla mutta samaan aikaan väsynyt. Minun pitää rauhoittua tietoisesti.

Viime viikkojen luennoilla olen puhunut paljon palautumisesta ja sen merkityksestä. Minä uskon, että hurjan monella palautumisen ongelmat johtuvat siitä että lepoaikaa ei yksinkertaisesti arvosteta. Palautuminen ei ole ajatuksissa, se ei ole prioriteetti. Sille pitäisi antaa edes joitakin ajatuksia päivässä, jotta toivomukset paremmasta levosta ja virkeämmästä olosta siirtyvät jotenkin käytännön tasolle tekoina.

Hyviä iltarauhoittumisen apuja ovat esimerkiksi:

– Yin-jooga, matalan kynnyksen aloitus onnistuu esim. todella kauniin Serenity Yin Yoga -appin tai Mia Jokinivan Stressin luomuhoito -kirjan yin-sarjojen avulla
– Rauhallinen venyttely
– Hiilihydraattipitoinen iltaruoka tai iltapala, esim. iltapuuro
– Piikkimatolla makoilu
– Kirjan lukeminen (ei padista tai puhelimesta, sinivalo virkistää)
– Läheisyys, yhdessä köllöttely, hieronta
– Kuuma suihku
– Joku monotoninen ja rauhallinen tekeminen, esim. neulominen
– Mindfulness- tai meditaatioharjoittelu tai rentoutusharjoitukset => esim. Insight Timer (kirjoitin siitä täällä) tai Oiva sisältävät ilmaisia harjoituksia

Ylimmän kuvan kaksi magnesiumvalmistetta ovat nyt viime aikoina tulleet minun iltarauhoittumiseni tueksi. Magnesiummalaatti tuntuu toimivan minulla todella hyvin unen rauhoittamiseen. Magnesiumglysinaatti ei itselläni toimi samalla tavalla, vaikka hyvä perusmagnesium onkin ja olen käyttänyt sitä pitkään. Sen sijaan magnesiummalaatti, jota aloin käyttää kesällä valmentajamme Hanskin kehotuksesta, saa jostain syystä aikaan syvemmän ja paremmin palauttavan unen.

Mahtavaa on se, että nyt vihdoin magnesiummalaattia saa näin helposti myös Suomesta. Tuo Puhdistamon Tripla Magnesium sisältää malaatin lisäksi myös magnesiumtauraattia ja -glysinaattia.

Nordiq Nutritionin jauhe sisältää pelkkää magnesiummalaattia, mutta siinä on lisänä myös muita synergistisiä kasvijauheita jotka tehostavat magnesiumin hyötykäyttöä elimistössä. Se maistuu rehellisesti sanottuna aika kamalalta, mutta olen vetäissyt iltashottini nenästä kiinni pitäen ? Varmasti esim. omena- tai karpalomehuun sekoitettuna olisi parempaa. Raaka-aineet ovat kuitenkin loistavat.

Käytän näistä iltaisin aina jompaa kumpaa, kumpi nyt osuu käteen kaapista. Ihanaa, kun on aamulla levännyt olo.

Millaisia iltarauhoittumisen keinoja sinulla on?

***********

Puhdistamon Tripla Magnesiumista (ja kaikista muistakin tuotteista) saat koodilla kaisajaakkola -15 % alennuksen Puhdistamon verkkokaupasta. ❤️

Nordiq Nutritionin magnesiumjauheen löydät täältä.

// Puhdistamon koodi on affiliate-koodi ja Nordiqin linkki on affiliate-linkki.

Kategoriat

Share This