Kirjat

Palaudu ja vahvistu tehtäväkirja

– Ilmestynyt 2020
– Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
– Sivuja: 144

Puolet suomalaisista työikäisistä palautuu arjessaan liian vähän. Tehtäväkirjan avulla ymmärrät palautumisen tarpeesi ja löydät yhteyden itseesi.

Palautuminen edellyttää riittävää lepoa, mutta se on myös konkreettisia tekoja hyvinvoinnin eteen. Harjoitusten avulla tuot palautumisen taitoja arkeesi ja opit, mitä fyysinen palautuminen edellyttää: riittävää unta, hyvää ravitsemusta ja arjen kuormitustasoon nähden oikeanlaista liikuntaa. Ymmärrät, miten palautumista mitataan ja miten mittausdataa voidaan hyödyntää.

Psykologista palautumista pääset tutkimaan kirjoittamisen ja harjoitusten kautta. Stressin lievittymisen myötä palaudut paremmin.

Palaudu ja vahvistu

– Ilmestynyt 2018
– Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
– Sivuja: 210

Ehditkö palautua arjen kiireistä? Kirja opettaa palautumisen taitoja, jotka vähentävät väsymystä ja vahvistavat jaksamista arjessa.

Kirjaan on haastateltu suomalaisia palautumisen ja stressinhallinnan ammattilaisia, mm. unilääkäri Henri Tuomilehtoa, Karhu-ryhmän entistä johtajaa ja nykyistä stressinhallinnan kouluttajaa Harri Gustafsbergiä sekä mindfulness-pioneeri Leena Pennasta.

Puolet työikäisistä suomalaisista kokee väsymystä, joka tekee arjessa jaksamisesta hankalaa. Moni on huomaamattaan stressaantunut ja ahdistunut ylikuormituksen seurauksena. Riittävä unikaan ei välttämättä korjaa oloa.

Usein ajatellaan, että palautuminen liittyy vain urheiluun. Hektinen elämä voi kuitenkin olla keholle ja mielelle kuin jatkuvaa urheilusuoritusta. Elämä voi myös heittää tiellemme vaikeita tapahtumia, jotka kuormittavat kohtuuttomasti. Siksi jokainen meistä tarvitsee palautumista.

Kirja opettaa palautumisen taitoja, jotka paitsi vähentävät väsymystä, myös vahvistavat jaksamista arjessa. Elimistön omat korjausmekanismit käynnistyvät, kun keho ja mieli rauhoittuvat uusien taitojen myötä.

Hyvän olon hormonidieetti

– Ilmestynyt 2015
– Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
– Sivuja: 224

Tiedätkö, miten hormonit vaikuttavat laihtumiseen ja painonhallintaan? Vaikutat itse hormonitasapainoosi joka päivä: tämän kirjan opeilla opit tekemään sen tietoisesti.

Liika stressi, huono uni, epäsäännöllinen syöminen, suolisto-ongelmat ja jumissa oleva aineenvaihdunta vaikuttavat merkittävästi hormonitasapainoon ja hankaloittavat laihdutusyrityksiä.

Hyvän olon hormonidieetti korvaa v. 2011 ilmestyneen Hormonidieetti-kirjan. Kirja on kokonaan uusittu rakenteensa ja kuvituksensa puolesta, ja myös teksti on suurelta osin uutta.

Reipas, rakas raskaus

– Ilmestynyt 2014
– Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
– Sivuja: 224

Ravinnolla, elämäntavoilla ja hyvällä hormonitasapainolla voi parantaa hedelmällisyyttä, helpottaa raskausaikaa ja nopeuttaa synnytyksestä palautumista sekä antaa parhaat rakennusaineet syntyvälle lapselle.

Kirjassa syvennytään hedelmöittymiseen, raskausaikaan ja ensimmäisiin synnytyksen jälkeisiin kuukausiin. Mitä syödä, miten liikkua ja levätä, jotta vointi olisi paras mahdollinen?

Kirjassa annetaan käytännöllisiä elämäntapavinkkejä, joista on helppo pitää kiinni väsyneenäkin. Kirja sisältää myös Kaisan oman kertomuksen äidiksi tulemisesta.

Taikinasta teräkseksi

– Ilmestynyt 2013
– Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
– Sivuja: 224

Vihdoinkin on samoihin kansiin pakattu mentaalinen sparraaja, elämäntapa- ja treeniohjeet ja ihka elävä tapauskertomus!

Taikinasta teräkseksi sisältää perusteelliset ohjeet täydelliseen elämäntaparemonttiin stressinhallintaa unohtamatta. Se on konkreettinen työkalu ryhdistäytymiseen kaikille työ- tai perhe-elämän vetelöittämille vartaloille.

Todistavana esimerkkinä toimii kiireinen yrittäjä, tietokirjailija ja perheenäiti Katleena Kortesuo, jonka matka taikinasta teräkseksi on dokumentoitu kirjaan elementti elementiltä. 

Kirja sisältää:

 • Uudet elämäntavat vuoden ajalle
 • Oppeja käytäntöön vievät tehtävät
 • Punttitreeniohjelmat puoleksi vuodeksi
 • Tietoa ja reseptejä
 • Katleenan kokemuksia omasta muutoksestaan

Kirjan painos on loppu (eikä sitä tehdä enää), voi löytyä kirjastosta, divareista ja kirppiksiltä. 

Hormonitasapaino

– Ilmestynyt 2012
– Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
– Sivuja: 320

Syökö stressi luovuuden ja innostuksen työhön? Nukutko yhtä vähän kuin abiturientti ennen yo-kirjoituksia? Häviääkö suklaalevy illassa tai mäyräkoira viikonlopussa aivan huomaamatta? Oliko seksi mielessä viimeksi edellisellä vuosituhannella?

Nyt on aika tarkastella hormonitasapainoa – se muovaa terveyttäsi, ajatuksiasi, valintojasi ja vartaloasi. Hormonit vaikuttavat koko elämääsi joka hetki.

Moni meistä on tietämättään kiitotiellä kohti kroonista sairautta, kuten kakkostyypin diabetestä tai kilpirauhasen vajaatoimintaa. Tämän kirjan avulla pystyt tiedostamaan ajoissa ruokavalion ja elämäntapojen vaikutukset hyvinvointiin ja hormonitasapainoon. Helpoilla elämäntapamuutoksilla saat enemmän energiaa päivittäiseen elämään.

  Hormonidieetti

  – Ilmestynyt 2011
  – Poistunut myynnistä Hyvän olon hormonidieetin korvattua tämän kirjan (HOHD on uusi versio vanhasta kirjasta, yli puolet Hyvän olon hormonidieetistä on uutta materiaalia)
  – Yli 20 000 myytyä kirjaa, kahdeksan painosta
  – Sivuja: 177
  – Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi

   Share This