Kaisa Jaakkola

Kaisa Jaakkola on bestseller-tietokirjailija, hyvinvointialan yrittäjä, RYT200-joogaopettaja ja mindfulness-ohjaaja CFM®, työhyvinvoinnin luennoitsija ja äiti. Alkuperäiseltä koulutukseltaan Kaisa on tietojohtamisen DI.

Kaisa Jaakkola

Kaisa Jaakkola on bestseller-tietokirjailija, hyvinvointialan yrittäjä, RYT200-joogaopettaja ja mindfulness-ohjaaja CFM®, työhyvinvoinnin luennoitsija ja äiti. Alkuperäiseltä koulutukseltaan Kaisa on tietojohtamisen DI.

Kaisan seitsemäs tietokirja, Palaudu ja vahvistu -tehtäväkirja ilmestyi Tammen julkaisemana tammikuussa 2020. Tehtäväkirja jatkaa bestselleriksi nousseen Palaudu & vahvistu -kirjan teemaa ja tuo lukijalle runsaasti harjoituksia palautumisen taitojen kehittämiseen. Kaisan aiempia kirjoja on myyty yli 70 000 kappaletta.

Kaisa omistaa miehensä Joni Jaakkolan kanssa Optimal Performance -valmennusyrityksen ja Optimal Performance Center -voimaharjoittelusalin Helsingissä. Optimal Performancen kautta Kaisa ja hänen tiiminsä ovat valmentaneet vuosien varrella yli 45 000 suomalaista kohti parempaa hyvinvointia.

Kaisan intohimona on hyödyntää työssään ymmärrystä ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista: ravitsemuksesta, liikkeestä, levosta, mielestä ja ihmissuhteista. Kaisan tavaramerkkinä on vaikeidenkin asioiden sanallistaminen jokaiselle kuulijalle ymmärrettävään muotoon – puhuttiinpa sitten hormoneista, stressin fysiologiasta tai elämäntapamuutoksen edellyttämästä arvojen pohdinnasta.

Kaisa on työskennellyt ravitsemus- ja hyvinvointialalla vuodesta 2007. Vuosiin on mahtunut monenlaista: satoja yksilö- ja ryhmävalmennuksia, viikonloppukurssien ohjausta, luennointia, lehtiartikkeleiden, blogin ja kirjojen kirjoittamista, urheiluravinteiden ja ravintolisien tuotekehitystä, verkkovalmennuksia sekä mindfulness- ja joogaohjausta. Vuosien varrella yrittäjyys on kasvanut yhden naisen pikkuputiikista yli kymmenen hengen tiimiksi ja 600 neliön valmennuskeskukseksi.

Kaisa ja hänen tiiminsä aloittivat verkkovalmennusten tekemisen ennen kuin kursseja oli juurikaan vielä tarjolla. Vuonna 2010 startattu Oikotie Optimaaliin oli ensimmäinen pidempi valmennuskokonaisuus. Tänä päivänä Kaisa ohjaa asiakkaita läheltä ja kaukaa kirjojensa nimiä kantavissa valmennuksissa sekä yhdessä Jonin kanssa Optimal Tribe -verkkovalmennuksessa.

Luennot ja valmennukset

Vuodesta 2011 Kaisa on luennoinut ympäri Suomea. Kaisan luentotyyliä kuvataan innostavaksi, selkeäksi ja käytännönläheiseksi. Luennoillaan hän kannustaa kuulijoita keskittymään pieniin tapamuutoksiin yksi kerrallaan – ei tarvita valtavia elämäntaparemontteja yhdeltä istumalta, vaan pieniä, toistuvia muutoksia arjessa.

Palautumista ja stressinhallintaa käsitellään luennoilla niin fysiologian kuin myös palautumista edistävien elintapojen näkökulmasta. Kuulijat pääsevät pohtimaan, millaisia kuormitustekijöitä omaan arkeen kuuluu ja millaisilla käytännön toimilla omaa unta ja päiväaikaista palautumista voisi parantaa.

Ravitsemusluennoilla Kaisa pureutuu arjen vireystilan ja keskittymiskyvyn kohottamiseen paremman ravinnon avulla. Ravitsemuksen teorian lisäksi Kaisa puhuu aina syömiseen ja ravinnon käsittelyyn vaikuttavista tekijöistä, kuten unesta, stressistä ja liikunnasta.

Yritys- ja yksilövalmennuksissa Kaisa ja hänen tiiminsä käyttävät Firstbeat Hyvinvointianalyysiä, jolla mitataan stressiä ja palautumista sykevälivaihtelun avulla. 

Kaisa on käynyt myös 200 tunnin joogaopettajakoulutuksen sekä yin-joogaopettajan koulutuksen Villa Mandalassa, ja  kaksivuotisen mindfulness-ohjaaja CFM® -koulutuksen Center for Mindfulnessissa. Kaisa ohjaa niin luentoja, kuin pidempiä mindfulness-koulutuskokonaisuuksia ja joogatunteja tilauksesta.

Koulutukset

Peruskoulutus
– Tampereen teknillinen yliopisto: Diplomi-insinööri, tietojohtaminen, 2007

Ravitsemus, liikunta ja terveys
– Pro PTA Personal Trainer & Nutrition Specialist, 2006
– Ravitsemustieteen perusopinnot, Tampereen kesäyliopisto, 2007-2008
– Useita voimaharjoittelu- ja hyvinvointivalmentaja Charles Poliquinin koulutuksia sekä Poliquin Groupin koulutuksia ympäri maailmaa vuosina 2009-2014 seuraavista aiheista: hormonitoiminnan tasapainottaminen luontaisin keinoin (Biosignature Level 1 ja 2 sekä Continued Education -seminaareja), voimaharjoitteluvalmennus ja personal training (PICP Level 1, 2 ja 3), kehonkoostumuksen muokkaaminen treenin, ravitsemuksen ja elämäntapamuutoksen keinoin (Body Composition Semi-Private Internship), painonnosto (Olympic Lifting)
– Useita funktionaalisen lääketieteen koulutuksia 2009-2014 Suomessa (ProHealth Oy), Iso-Britanniassa ja USA:ssa (Institute for Functional Medicine), aiheina muun muassa hormonitoiminta, funktionaalinen ravitsemus, suoliston hyvinvointi sekä sydän- ja verenkiertoelimistön terveys
– Precision Nutrition Certification -ravintovalmentajakoulutus, 2012

Mielen valmennus
– Valmentamo Oy: Hyvinvointivalmentaja-koulutus, 2012
– NLP™ Practitioner ja Master Practitioner sekä useita psyykkisen valmennuksen kursseja kuten Licensed Sports Performance CoachTM, NLP Akatemia, 2007-2013
– Joylla & Tampereen kesäyliopisto: Positive Psychology Practitioner, 2019

Mindfulness, meditaatio ja jooga
– Villa Mandala, joogaopettajan koulutus RYT200, 2015
– Villa Mandala: Yin-joogaopettajakoulutus, 2015
– Center for Mindfulness, Mindfulness-ohjaajakoulutus CFM®, 2018

Vähennä stressiä heti kolmen minuutin mindfulness-harjoituksella

Tässä harjoituksessa havannoit kanssani kolmen minuutin ajan tätä hetkeä: hengitystäsi, kehosi tuntemuksia ja ajatuksiasi.

Voit olla ihan missä tahansa – bussissa, kotona, työpaikalla, pötköttelemässä, ulkona – aivan missä tahansa.

Mindfulness-harjoitusten aikana on tavallista, että mieli vaeltaa ja olo voi olla levoton. Et voi tehdä harjoitusta väärin. Kokeile avoimella mielellä!

Palvelut

Valmennukset

Yrityksille

Share This