Yrityksille

Olen luennoinut ja valmentanut yrityksissä ja tapahtumissa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, ravitsemuksen, paremman unen, stressin ja palautumisen teemoista vuodesta 2011 lähtien. Tältä sivulta löydät tietoa yrityspalveleluistani ja kommentteja heiltä, jotka ovat tilanneet minut puhumaan tapahtumiinsa.

Kaisa Jaakkolan luennot yrityksille ja työhyvinvoinnin tapahtumiin

Olen luennoinut ja valmentanut yrityksissä ja tapahtumissa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnin, ravitsemuksen, paremman unen, stressin ja palautumisen teemoista vuodesta 2011.

Viime vuosina olen luennoinut eniten seuraavista teemoista: 

– Palaudu ja vahvistu  
– Virtaa työhön hyvästä ravinnosta 
– Hallitse stressiä ja nuku hyvin
– Oma hyvinvointi arjen prioriteetiksi
– Energiaa kiireiseen arkeen

Luentotarjouksen voit pyytää Jonilta, joni@optimalperformance.fi

Työhyvinvointia vai arjen hyvinvointia?

Minun mielestäni ei ole olemassa erikseen työhyvinvointia ja arjen hyvinvointia, vaan ne linkittyvät tiiviisti toisiinsa.

Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen heijastuu työssäjaksamiseen, siihen miten kohtaamme toisemme töissä ja kuinka jaksamme työelämän paineita.

Yrityskulttuurilla, johtamisella ja ilmapiirillä on ilman muuta valtava merkitys ihmisten hyvinvointiin työpaikoilla. Ilman jokaisen yksilön riittävää hyvinvointia nuo kolme asiaa eivät mitä todennäköisimmin auta ihmisiä viihtymään hyvin työssään ja antamaan parasta panostaan yrityksen eteen.

Kansantajuisesti ja konkreettisesti

Hyödynnän työssäni ymmärrystäni ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista: ravitsemuksesta, liikkeestä, palautumisesta, mielestä ja ihmissuhteista.

Tavaramerkikseni on muodostunut vaikeidenkin asioiden sanallistaminen jokaiselle kuulijalle ymmärrettävään muotoon – puhuttiinpa sitten hormoneista, stressin fysiologiasta tai elämäntapamuutoksen edellyttämästä arvojen pohdinnasta.

Luentotyyliäni kuvaillaan innostavaksi, selkeäksi ja käytännönläheiseksi. Luennoillani kannustan kuulijoita keskittymään pieniin tapamuutoksiin yksi kerrallaan. Ei tarvita valtavia elämäntaparemontteja yhdeltä istumalta, vaan pieniä, toistuvia muutoksia arjessa.

Ravitsemusluennoilla pureudun arjen vireystilan ja keskittymiskyvyn kohottamiseen paremman ravinnon avulla. Pidempiin luentoihin voidaan yhdistää myös smoothiedemo, jonka kautta kuulijat saavat herkullisen muistutuksen välipalojen tärkeydestä ja kasvisten virtaa tuovasta voimasta.

Stressiä ja palautumista lähestyn luennoillani stressin fysiologian ja palautumista edistävien elintapojen näkökulmasta. Kuulijat pääsevät pohtimaan, millaisia kuormitustekijöitä omaan arkeen kuuluu ja millaisilla käytännön toimilla omaa unta ja päiväaikaista palautumista voisi parantaa.

Pidempiin valmennuksiin voidaan yhdistää Firstbeat Hyvinvointianalyysi, jolla mitataan stressiä ja palautumista.

Urani kohokohdat

– Tietojohtamisen diplomi-insinööri (Tampereen teknillinen yliopisto, 2007)
– 75000 myytyä tietokirjaa vuodesta 2011
– Optimal Performance Oy – kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja suorituskykyyn keskittyvä valmennusyritys, perustettu 2010
– Optimal Performance Center Finland Oy – harjoittelu- ja valmennuskeskus Helsingissä, perustettu 2015
– Firstbeat-palveluntarjoaja, stressin ja palautumisen analyysi vuodesta 2015

Tilaa minut tai tiimiläiseni puhumaan, tulemme mielellämme innostamaan työporukkaanne pitämään parempaa huolta itsestään!

Palautetta ja kokemuksia Kaisa Jaakkolan yritysluennoista ja -valmennuksista:

”Meillä oli ilo saada Kaisa Jaakkola luennoimaan Turun yliopistolliseen keskussairaalaan väsymykseen vaikuttavista tekijöistä ja omien tapojen vaikutuksesta väsymykseen.

Työntekijämme ovat vuorotyöläisiä ja kamppailevat väsymyksen, hormonitasapainon häiriintymisen ja epäsäännöllisen elämänrytmin kanssa päivittäin. Lisäksi työ on hyvin stressaavaa ja nopeatahtista. Tämän vuoksi monen työntekijän stressitaso on jatkuvasti kohtuuttoman korkea.

Luento oli juuri sitä, mitä lastenklinikan työntekijämme tarvitsivat. Luennon jälkeen tarjottu neljän viikon verkkovalmennus motivoi osallistujia vielä enemmän muuttamaan omia elämäntapoja.

Kaisan suosittelemat pienet seikat liikunnan, nukkumisen, syömisen ja arjen rutiinien toteuttamisessa auttoivat monia ymmärtämään, että muutos ei aina ole isoa vaan lähtee pienistä asioista kohti pysyvää elämäntapaa.”

– Martiina Grönholm, kätilö, TYKS


 

”Kaisa Jaakkola on käynyt vierailevana ravintovalmentajana Trainers’ Housen Fight Club -ohjelmassa. Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä Kaisalta saamiinsa ruokailuohjeisiin. Kaisan opit ravinnon ja hyvinvoinnin yhteydestä ovat auttaneet asiakkaitamme löytämään uuden lähestymistavan ruokailutottumuksiinsa.”

– TrainersHousen Fight Club -ohjelman palautetta


 

”Kaisa Jaakkolan luento antoi kattavan kokonaiskuvan hyvinvoinnin kolmesta osaalueista ja muistutti niiden tärkeydestä: uni ja palautuminen, ruokavalio sekä liikunta.

Kaisan omakohtaiset kokemukset sekä helposti lähestyttävä esiintymistapa herättivät kahden tunnin luennon aikana myös kysymyksiä ja keskustelua. Kirsikkana kakun päällä Kaisa antoi hyviä ja helposti toteutettavia käytännön vinkkejä arkeen, joita moni kuulija HP:lla kertoi hyödyntävänsä!”

– Hewlett-Packard Oy:n kokemuksia

 


 

”Aamiaisen muuttaminen kolahti kovasti, munakas tulee tästä lähtien vireystilan nostattajaksi. Hiilihydraattien ajoitus oli aivan uutta asiaa. Kiinnostava esitys, paljon uutta tietoa. Napakka ja selkeä esitys.”

– Akavan erityisryhmien Pirkanmaan alueryhmän palautetta ravintoluennosta


 

”Sain sellaista tietoa, mitä en odottanut saavani ravintoluennolta. Oman ruokapäiväkirjan tutkiminen oli yllättävän tehokas harjoitus. Kaisalla on helppotajuinen tapa esittää asioita. Monipuolinen luento.”

– Meilahden sairaalan kirurgian poliklinikan urologian osaston palautetta


 

”Ravintoworkshop avasi silmiä. En ollut aiemmin tajunnut, miten vähän kasviksia ja proteiineja ruokavalioni sisältää ja mitä niiden puute aiheuttaa. Oli kiva kuulla, miten helposti hyviä valintoja voi tehdä vaikka olisi kiire, se on eniten omasta mielentilasta ja halusta kiinni.”

– Nuorten Yrittäjien Voimalan palautetta


 

”Kaisan innostus aiheeseen näkyy, esitystapa oli selkeä ja mukaansatempaava. Kiva, ettei paasattu mitä ei saa syödä. Stressin vaikutukset selittivät paljon oman kehoni toiminnasta. Positiivinen ja reipas puhuja, valmennus oli maanläheinen ja johdonmukainen. Tämä vakuutti.”

– Helsingin poliisilaitoksen rikososasto, väkivaltarikosyksikön palautetta 

Share This