Ravintolisät

Mitkä ravintolisät ovat hyviä ja turvallisia? Mitä kannattaa käyttää? Minulta kysytään usein neuvoja ravintolisien valintaan.

Ensimmäinen työpaikkani ravitsemusalalla oli Suomen suurin urheiluravinneyritys. Silloin aloin perehtyä tarkemmin ravintolisien tuotekehitykseen, raaka-aineisiin ja erilaisiin yhdistelmiin. Vuosien varrella ravintolisät ovat pysyneet jatkuvasti yhtenä oman työni suurimpana kiinnostuksen kohteena.  Tältä sivulta löydät suositukseni laadukkaista valmisteista. 

Perusravintolisät kuten monivitamiini, magnesium, omega-3 ja D-vitamiini 

Maitohappobakteerit ja muu vatsanhoito

Raskausvitamiinit, raskauden suunnittelu, vauvojen ja lasten ravintolisät

Perusravintolisät: monivitamiini, magnesium, omega-3-kalaöljy, D-vitamiini ja muut usein käytetyt vitamiinit ja kivennäiset

Monivitamiinit

Magnesium

Jos haluat lisätietoa magnesiumin eri muodoista ja sopivasta annostuksesta, lue blogipostini: Magnesium ja sen tarpeen testaaminen.

Huomioithan tämän: Voit ottaa useaa magnesiumin muotoa samanaikaisesti. Eri muotoja hyödynnetään elimistössä eri kohdekudoksissa, siksi esim. Puhdistamon Tripla Magnesium on om suosikkini. E- ja D3-vitamiinit auttavat magnesiumin imeytymisessä.

Omega 3 -rasvahapot  

D3-vitamiinit

Rauta

Kalsium

Sinkki

B-vitamiinivalmisteet

Suositukseni iHerbissä:

Maitohappobakteerit ja vatsanhoito

Parhaistakaan ravintolisistä ei ole välttämättä hyötyä, jos vatsasi ei ole kunnossa. Jos kärsit jatkuvasta turvotuksesta, ilmavaivoista, tukaluuden tunteesta, huonosta ruuan sulamisesta, mahakivuista, ummetuksesta tai löysästä vatsasta, sinun kannattaa tutustua ensimmäisenä vatsanhoito-ohjelmaan.

Päivittäiseen käyttöön sopivat maitohappobakteerit:

 

Ravintolisät, hedelmällisyys ja raskaus

Huom! Suosittelen tsekkaamaan elimistön tilan Puhdin raskautta suunnittelevan terveystarkastuksen avulla. Muista alekoodiksi kaisajaakkola, niin saat 10 % alennuksen 🙂 

 • B-vitamiiniyhdistelmä, joka sisältää metyylifolaattia eli 5-MTHF-muodon foolihaposta (tätä kehon ei tarvitse muuntaa eli muoto on suoraan elimistön käytettävissä):
  • Mikä tahansa ylempänä listassa olevista-B-vitamiineista, sillä kaikki sisältävät metyylifolaattia.
 • Kalsium, tarve kasvaa raskauden aikana, tarvitaan sikiön luuston kehitykseen ja D-vitamiinin imeytymisen tueksi
 • L-karnitiini, tukee rasvojen hapetusta energiaksi, pitää yllä hyvää energiatasoa sekä tukee kasvavan vauvan kykyä käyttää rasvaa energianlähteenä

  Lasten vitamiinit ja ravintolisät

  Vauvan D-vitamiini, maitohappobakteeri ja muut ravintolisät 


  Lasten vitamiinit ja muut ravintolisät

  Kapselimuotoiset vitamiinit ja probiootit voi avata ja sekoittaa jauheen esim. jogurtin, mehun tai smoothien sekaan.

  Monivitamiinit: 

  Omega-3-valmisteet:

  D3-vitamiinit:

  Maitohappobakteerit: 

  Share This