Lehtikaali, kaalimaan kiharapää

Kuva: www.fit.fi

”Amerikkalaisissa ruokablogeissa kohistaan nyt lehtikaalista. Ryppyisine lehtineen se ei ole mikään kaalimaan kaunotar, mutta terveellisyyttä hehkutetaan. Supervihanneksessa on runsaasti antioksidantteja, ja sen sisältämä lehtivihreä puhdistaa elimistöä ilmansaasteista ja muista myrkyistä. Lehtikaalia kannattaa popsia myös kivennäis- ja hivenaineiden takia. Se sisältää C-vitamiinia kaksi kertaa enemmän kuin appelsiini ja kalsiumiakin tuplasti maitoon nähden. Lehtikaalia suositellaan erityisesti naisille, koska se lisää hyvän estrogeenin tuotantoa, joka estää rintasyöpäsoluja kasvamasta…”

Lue koko juttu Fit-lehden sivuilta. Olin asiantuntijana tässä jutussa 🙂

Kuva: www.inspiralled.net

Lehtikaali on yksi suosikkivihanneksistani, enkä malttaisi millään odottaa että sen kausi jälleen alkaa. Useimmiten käytän lehtikaalia yksinkertaisesti: paistan kookosöljyssä pannulla tai heitän lehtiä blenderiin smoothien vihreäksi osaksi.

Toistaiseksi lehtikaali-ikävään saa vielä mutustaa esim. Ruohonjuuresta löytyviä lehtikaalisipsejä (linkistä pääset shoppaamaan niitä suoraan nettikaupasta, tsekkaa sieltä myös muut maut hakusanalla kaalisipsit). Mun suuhuni nuo maistuvat paremmilta kuin perunalastut – ja näissä sipseissä on kaikki ravinteet tallella! Kehoa puhdistavia sipsejä, voikohan parempaa olla?

Kunhan lehtikaalin kausi alkaa, niistä voi myös itse tehdä sipsejä helposti. Kas näin se käy:

Ihan ensiksi laita uuni lämpiämään 175 asteeseen (tai unohda tämä jos käytät kuivuria).

– pussillinen tai nipullinen lehtikaalia (revi lehdet irti rangoista ja palastele
– 1-2rkl sulaa kookos/avokado/oliiviöljyä
– harmaata merisuolaa / savusuolaa / himalajansuolaa

Hiero öljy ja suola lehtikaalin lehtiin käsillä kauttaaltaan. Asettele lehdet leivinpaperilla päällystetylle pellille. Katso että lehtikaalin palat eivät ole kasoissa päällekäin vaan irrallaan ja erillään toisistaan. Paista 175 asteessa 6-10 minuuttia, vahdi sipsejä koko ajan. Ne saavat pikkuisen ruskistua reunoilta, mutta eivät kuitenkaan palaa. Kokeile että ne ovat rapeita, ennenkuin otat pois uunista. Jos teet kuivurissa, katso Mea Salon blogista ohjeet.

Sipsit on niin hyviä, että ne häviää parempiin suihin hätäisesti. Taidan käydä tänä kesänä hankkimassa lehtikaalia kottikärryllisen ja laittaa sipsitehtaan pystyyn…

Kuva: www.sugarlaws.com

Kategoriat

Share This