After Eight -minttusuklaasmoothie


Mainitsin edellisessä postissani, että aina kokkailut ei mene ihan suunnitellulla tavalla… ja enköhän heti seuraavana päivänä onnistunut tekemään niin hirveän makuista keittoa, että koko satsi meni lopulta vessanpönttöön. Mutta joskus niin vain käy kokeilevassa keittiössä!

Tein sitteen lohduksi tällaisen herkun. Maistui hyvin pitkälti After Eight -karkeilta suuhun sulaneena ja maitosuklaisena versiona. Tummempaa makua saisi lisäämällä raakakaakaota tai kaakao nibsejä vielä reseptiin. Tämä meni ihan ateriasta, kun mukana oli proteiinia ja smoothie oli lämmin 🙂

After Eight -minttusuklaasmoothie

– 2-3dl lämmintä pakuriteetä
– noin 20 grammaa Puhdistamon kaakaovoita
– noin 1 rkl Dr Goerg kookosöljyä
– 2 taatelia
– 3 tippaa minttuöljyä
– 2-3 rkl Puhdistamon vaaleita chia-siemeniä
– 1tl mesquite-jauhetta
– 1tl Puhdistamon lesitiiniä
– 1tl Now Foods erytritolia (voit myös laittaa joitakin tippoja vaniljasteviaa)
– 2-3rkl Puhdistamon rakkauspakkausta
– 1 mitallinen Warrior Blend -vaniljaproteiinia

Tämän smoothien jälkeen oli niin hyvä olo ja mieli, että tämän olisi voinut nimetä myös mielihyväsmoothieksi. Raakakaakao sisältää onnellisuuden tuntemuksia lisäävää adandamiinia.

Pieni lainaus Jaakko Halmetojan superfoodit.com-verkkosivulta:

”Raaka kaakao on yksi maailman ravinnerikkaimmista ja kompleksisimmista ruoka-aineista. Kaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja huikeat 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Tämä vie raa’an kaakaon täysin eri tasolle antioksidanttien läheenä verrattuna käytännössä mihin tahansa muuhun ruoka-aineeseen. Kaakaon sisältämät antioksidanttiyhdisteet (polyfenolit) ehkäisevät erityisesti huonon LDL- kolesterolin hapettumista. Tämä suojelee kehoamme mm. erilaisilta sydänsairauksilta. Polyfenoleilla on myös verta tihentäviä ominaisuuksia, jotka ehkäisevät meitä sydänkohtauksilta. Kaakaon antioksidanttipitoisuutta kuvaa hyvin se, että raaka kaakao sisältää enemmän antioksidantteja kuin mustikka, goji-marja, acai-marja, punaviini ja kranaattiomena yhteensä.

Kaakao ja on loistava lähde erityisesti magnesiumille, raudalle, mangaanille, kromille, rikille, kuparille ja sinkille. Lisäksi kaakao on erittäin hyvä kuitujen lähde. Tämän “Jumalten ruoan” uniikit ominaisuudet linkittyvät kuitenkin kaikkein selkeimmin aivojemme toimintaan ja hyvän olon tuntemuksiimme.

Anandamidi on luonnollisesti aivoissamme esiintyvä neurotransmitteri eli hermosolujemme välittäjä-aine. Anandamidi on kannabioidi, jolla on keskeinen vaikutus mieliaalaamme ja sitä erittyy aina kun koemme autuutta ja onnellisuutta. Kaakao on toistaiseksi ainut ruoka-aine, jonka tiedämme sisältävän näitä yhdisteitä. ”

Tällainen smoothie sopisi todella hyvin esim. PMS-aikaan tai vaikka vaihdevuosioireista kärsivälle ravinnepitoisuutensa ansiosta.

———–

Puhdistamon tuotteet löydät täältä. Niitä on myynnissä myös FitnessFirstin nettikaupassa. Minulla ei ole mitään taloudellista sitoumusta mihinkään näistä tahoista, vaan suosittelen tuotteita oman käyttökokemukseni perusteella. Laittamalla linkit suoraan tänne blogiin säästyn maileilta ja FB-viesteiltä joissa kysellään, mitä mikäkin on ja mistä sitä saa. 🙂

Nyt kun olen tehnyt jo monta monituista smoothieta, keittoa ja kastiketta Vitamixillä, voin lämpimästi suositella sen hankintaa. Pyysin Raakapuodin Christofferilta, josko asiakkaamme saisivat jonkun edun hänen kauppaansa. Koodilla OPTIMALPERFORMANCE22 saat 35 euroa alennusta Vitamixistä tai Vitamix + kuivakannu -kombosta. Syötä koodi kassalle mennessäsi Alennuskoodi-laatikkoon.

Maukkaita smoothiehetkiä sinulle! <3

Kategoriat

Share This