Ruokablogeja

Viime päivinä olen saanut jostain syystä takaisin innostukseni kokeilevaan kokkaukseen, joka oli aiemmin rakas harrastukseni. Sitten se jostain syystä hautautui pitkäksi aikaa, eikä meidän keittiössä valmistunut kuukausiin mitään normaalista poikkeavaa. Normaalilla tarkoitan lihaa, vihanneksia eri muodoissa, kuiturieskaa, kaikensorttisia bataattikokkailuja, smoothieita ja raakasuklaata.

Tällä viikolla olen pitkästä aikaa kokeillut taas kaikenlaisia uusia reseptejä ja hakenut inspiraatiota ruokablogeista. Näissä blogeissa kokataan gluteenitonta ja pitkälti aidoista raaka-aineista valmistettua ruokaa ja herkkuja. Tässä parhaita löytöjäni:

Oma suhtautumiseni ruokaan on kaksijakoinen. Toisaalta rakastan terveellistä ruokaa. Ja toisaalta rakastan herkkuja vieläkin enemmän. Rakastan syömistä ylipäätään. Rakastan pihviä ja parsakaalia. Ja rakastan kaikkea sitä, mikä luokitellaan ns. epäterveelliseksi ruoaksi. Se tuskin koskaan tulee muuttumaan. Mitään muutosta ei näköjään ole tapahtunut tämän kahdeksan vuoden aikana, jolloin olen tehnyt omaa elämäntapamuutostani nuudeleita, juustoaterioita ja suklaakeksejä mussuttavasta opiskelijasta terveellisempiä vaihtoehtoja valikoivaksi läheskolmikymppiseksi (hui, se on todellakin lähellä, enää pari kuukautta).

Joka päivä joudun tekemään sen valinnan, että tänään valitsen fiksusti. Kadehdin vähän niitä ihmisiä, jotka kerran tekevät elämäntapamuutoksen ja sen jälkeen kirkkain silmin todistavat, että ”en enää tykkää pizzasta, hyi miten rasvaiselta se maistuu – ja jos ostan karkkipussin, maistan siitä muutaman ja se jää kaappiin…”. No, minä en ole sellainen.

Ehkä siinä mielessä olen myös outo ravintovalmentaja, että näiden syntisten herkkujen aiheuttama ekstaasi makunystyröilleni ei koskaan ole laantunut. Niinpä minun täytyy keksiä vaihtoehtoja, mikäli mielin olla terve ja hyvinvoiva. Ei päivittäin syödyn ruoan tarvitse olla puuduttavaa, vaikka se terveellistä olisikin. Tällä hetkellä keittiössä valmistuu kaikenmoisia gluteenittomia ja terveellisempiä herkkuja. Niistä lisää myöhemmin, kun saan resepteistä sellaisia että niitä kehtaa julkaista täällä. 🙂

Kategoriat

Share This