Mantelikeksit banaanisuklaatwistillä

Tein tällaisen keksikokeilun lauantai-illaksi, kun juhlistimme Sannan liittymistä BioSignature-valmentajiemme tiimiin Sannan ja hänen miehensä luona. Sanna ja Erkki laittoivat ihanaa ruokaa; poronkäristystä ja tuoreita kasviksia. Simppeli ruoka on hyvää!

Tein kotona illanviettoomme astetta terveellisempiä herkkuja. Näistä tuli pehmeitä ja hyvänmakuisia. Jonin mukaan ”parhaita keksejä ikinä”, itse en ollut aivan yhtä viehättynyt (amerikkalaista voi-vehnäjauho-sokeri-suklaahippukeksiä on kyllä vaikea peitota näillä terveellisimmillä resepteillä).

Mantelikeksit banaanisuklaatwistillä

  • 100g (1 pss) mantelijauhoa
  • 1dl Primal Fiber 2 -kuituseosta (psyllium ja riisijauho, tämä on Poliquinin tuotelinjaa ja saatavissa Optimal Performancelta – samoja aineksia löytyy kyllä hyvin varustetuista ruokakaupoista)
  • 1dl maustamatonta Fast Hera80 -heraproteiinia
  • 1/2 dl erytritolia (makeutusaine, kulkee Suomessa nimellä karppisokeri) => voisi korvata hyvin myös pienemmällä määrällä hunajaa
  • 1/2 dl raakakaakaojauhetta
  • 1 banaani, muussattuna
  • 1 kananmuna
  • vaniljasteviaa maun mukaan (banaani ja erytritoli voivat riittää)
  • 1 rkl kookosöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Tämän jälkeen yhdistä sekaan muussattu banaani, kookosöljy ja kananmuna. Maista taikinaa ja lisää vaniljasteviaa, ellei se ole riittävän makeaa. Sekoita liraus vettä mukaan, jos taikina on liian jähmeää. Nostele leivinpaperilla päällystetylle pellille teelusikalla taikinakasoja. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Rumia, mutta hyviä.

Inspiraation sain Caveman Strong -reseptiblogista. 🙂

Kategoriat

Share This