Kookoskeksien parhaimmistoa

Kookosmantelikeksit

 • 1,5 dl mantelijauhoa
 • 1,5 dl kookoshiutaleita
 • 1/2 tl guar gumia
 • 1/2 dl erytritolia
 • 1 tl kanelia
 • 1 kananmuna
 • 1tl kookosöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lopuksi sekoita joukkoon kananmuna ja kookosöljy. Pyörittele käsillä pieniä palloja ja litistä, laita leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa, kunnes kookoshiutaleet pinnalla alkavat rusehtua (noin 10 minuuttia).

Näistä tuli kerralla oma suosikkini, taivaallisen hyviä!

Toffeesuklaakeksit

 • 1 dl mantelijauhoa
 • 1,5 dl kookoshiutaleita
 • 1 tl guar gumia
 • 1/2 dl erytritolia
 • 1/2 dl pellavansiemenrouhetta
 • 1/2 dl raakakaakaojauhetta
 • 1 tl kanelia
 • 1 kananmuna
 • 3 rkl sulaa voita
 • toffeesteviaa maun mukaan, lisää viimeisenä ja maistele taikinaa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lopuksi sekoita joukkoon kananmuna ja voi. Pyörittele käsillä pieniä palloja ja litistä, laita leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa, kunnes kookoshiutaleet pinnalla alkavat rusehtua (noin 10 minuuttia).

Omaan makuuni nämä jälkimmäiset kaipaisivat vielä lisää makeutusta ja kosteutta (ehkä toisen kananmunan?). Raakakaakaojauhe on niin jytyä, että taikinaa saa makeuttaa reilusti jotta keksit ovat oikeasti makeita. Ruokalusikallinen hunajaa voisi toimia.

Kategoriat

Share This