Palauttavaa joogaa parempaan uneen

Oletko jo kokeillut yin-joogaa, restoratiivista joogaa tai muuta hyvin rauhallista, palauttavaa joogaa?

Olen tehnyt viime viikkoina pitkästä aikaa useamman yin-joogaharjoituksen. Eräänä aamuna jostain syystä heräsin puolitoista tuntia ennen herätyskellon soittoa enkä saanut unta enää. Ai että, kylläpä lempeä harkka tuntuikin hyvältä tuollaiseen hetkeen! Yleensä olen tehnyt yiniä iltaisin, mutta tällainen aamuherätys olikin yllättävän toimiva.

Mitä yin-jooga on?

Yin-jooga on pitkiä pitoja sisältävä, parempaan palautumiseen tähtäävä joogaharjoitus. Harjoitus sopii mihin tahansa aikaan päivästä, mutta erityisen hyvä se on iltaisin jos sinulla on vaikeuksia rauhoittua nukkumaan.

Harjoitus aktivoi palauttavaa parasympaattista hermostoa ja vähentää stressin tuntemuksia. Palauttavan joogan asennoissa pysytään yleensä kahdesta kymmeneen minuuttia. Pitkät venytykset vaikuttavat sidekudoksiin ja faskiaverkostoon.

Yin-joogassa osa asennoista voi tuntua melkoisen epämukavilta niitä tehdessä. Silloin voi keskittyä vain yhteen hengitykseen kerrallaan. Pintaan voi nousta myös monenlaisia tunteita: muistan eräänkin ensimmäisistä yin-joogatunneista, jossa suremattomia suruja nousi niin paljon pintaan että oli pakko mennä itkemään joogasalin ulkopuolelle. Joskus on ollut ihan hirveän levoton olo ja muistanpa painiskelleeni ärtymyksenkin kanssa useamman harjoituksen aikana.

Jos on vaikeuksia pysähtyä, niin alkuun harjoitus voi tuntua vaikealta siksi että siinä ollaan niin pitkään paikallaan. Vähitellen kuitenkin mieli ja keho rauhoittuvat. Harjoituksen jälkeen on usein kevyt, levollinen ja jotenkin selkeämpi olo.

Yin-joogaa kotona: lataa itsellesi harjoitus

Pääsin tekemään Sport-lehteen viime vuonna kolme palauttavan joogan sarjaa. Alta voit ladata itsellesi hyvän yön iltajoogan pdf-muodossa ja printata sen joogamaton vierelle ❤️ Klikkaa kuvaa, niin linkki pdf-tiedostoon aukeaa ja voit tallentaa sen tietokoneellesi (tai lataa pdf tästä). Rauhallista joogahetkeä sinulle!

Kategoriat

Share This