”Kuormittuneen yhteys itseen on usein kadoksissa” – haastatteluni Iltalehden Ilonassa

Melanoomadiagnoosi sai Kaisa Jaakkola elämän raiteiltaan. Pelot ja rauhattomat ajatukset vaikuttivat uneen ja arjen haasteet alkoivat kaatua päälle. Jaakkola on kirjoittanut tarinansa uutuuskirjaansa ja haastatellut useita asiantuntijoita palautumisen eri näkökulmista.

Kun hyvinvointialan yrittäjä ja tietokirjailija Kaisa Jaakkola muutti Tampereelta Helsinkiin, hän huomasi asiakkaidensa ongelmien eroavan aiemmista. Pääkaupunkiseudulla oli enemmän hankaluuksia stressin, palautumisen ja unen kanssa.

Mindfulness-ohjaaja, joogaopettaja, kuntosaliyrittäjä – kaikki nämä sanat kertovat Jaakkolasta ja assosioivat vahvasti hyvinvointiin. Vaikka Jaakkolan arki oli ollut kuormittavaa vauvavuosineen ja muuttoineen, hän koki elämän olevan tasapainossa. Kaksi ja puoli vuotta sitten hän sai äkillisen melanoomadiagnoosin, joka muutti elämän.

– Olin 33-vuotias pienen lapsen äiti – yhtenä päivänä olin terve ja seuraavana minua kutsuttiin nuoreksi syöpäpotilaaksi. Vaikka fyysinen toipuminen leikkauksista meni hyvin, huomasin, ettei jaksamiseni palautunutkaan normaaliksi. Pintaan alkoi nousta tunteita ja asioita, jotka mieleni oli haudannut ja jotka olivat jääneet historiassani käsittelemättä. Uupumuksesta toipuminen ei käynytkään hetkessä, Jaakkola kertoo.

Lue koko juttu Iltalehden sivuilta, täältä.

Kuva: Elise Kulmala, Magnetphotography

Kategoriat

Share This