Viimeinen kirje kummilapselta

Tämä lämmittää sydäntä tänään: Brenda-kummityttöni viimeinen kirje ❤️ Kun perustin yrityksen vuonna 2009, halusin heti laittaa osan tuotoista hyväntekeväisyyteen. Valitsin Suomen World Vision​in kohteeksi ja otin kummilapsen Keniasta yritykselleni.

Jotenkin kummilapsi kaukaisesta maasta tuntui sopivalta valinnalta – muistin äitini auttaneen maailman lapsia Unicefin kautta kun olimme siskoni kanssa pieniä. Meillä oli suurisilmäisten, tummaihoisten lasten kuvia vaikka missä kotona: vessassa, keittiössä, jääkaapin ovessa. Tuolloin vuonna 2009 minulle valikoitui World Visionin kautta kummitytöksi pieni Brenda. Tämän jälkeen olen ottanut yrityksillemme vielä kolme kummilasta lisää. Kaikki ovat Keniasta – toivon että pääsen joskus tapaamaan heitä sinne.

Viime vuoden lopussa Brendan kotiseudun, Meibekin alueen, hanke saatiin päätökseen. Tänään sain Brendalta viimeisen kirjeen. Tämän 10 vuoden aikana sinne on mm. rakennettu puhtaan veden verkosto ja sen avulla tänä päivänä yli 30 000 ihmistä voi käyttää puhdasta vettä. Tämä on muuttanut alueella käytännössä kaiken: mm. lapset eivät sairastu enää likaisesta vedestä, perheet voivat viljellä itselleen ruokaa ja lapset voivat käydä koulua kun kaikki aika ei mene enää veden hakemiseen.

Lähetin ennen joulua Brendalle ja hänen perheelleen 100 euron rahalahjan World Visionin kautta. He olivat ostaneet sillä toisen lehmän, ihan kuten muutama vuosi sitten kun lähetin myös hänelle rahalahjan. Heille lehmä turvaa tulevaisuuden: varmistaa että heillä on mitä syödä ja lypsettyä maitoa voi myös myydä toisille.

Brenda on kasvanut nuoreksi naiseksi ja opiskelee nyt sisäoppilaitoksessa. Hän tähtää yliopistoon ja haluaisi isona pankkiiriksi ? Kirjeessään hän kirjoittaa, kuinka kiitollinen on siitä että muutimme hänen ja hänen perheensä tulevaisuuden. Hän on saanut itsevarmuutta opiskelun kautta ja haluaa aikuisena auttaa toisia sillä tavoin kuin me olemme auttaneet häntä.

Vitsi miten hyvä mieli tuli. Se n. 30 euroa kuussa on ollut kuitenkin yritykselle lopulta aika pieni kulu. Jos sinä olet ostanut joskus kirjojani, niin niistä pienistä puroista nämä World Visionille ohjautuneet eurot ovat tulleet. Siispä lämmin kiitos myös sinulle!

Auttamisesta tulee lämmin olo sydämeen ja se tutkitusti vaikuttaa meidän hyvinvointiimme positiivisesti. Nyt kun Brendan alueen hanke päättyi, saimme uuden kummilapsen, pienen Gilbert-pojan. Tutkimme Juliuksen kanssa säännöllisin väliajoin karttapalloa ja mietimme miten pitkä matka on Afrikkaan. Katselemme kuvia kummilasten asuinalueesta, savimajoista ja mietimme millaisilla leluilla he leikkivät. Ennen joulua Julius halusi lähettää Gilbertille pikkuauton. Niinpä pakkasimme sen kuoreen ja veimme postiin. Minusta nämä ovat jotenkin hellyttäviä hetkiä.

Onko sinulla joku taho jolle annat aikaasi tai euroja? Minkä sinä olet kokenut itsellesi omaksi? Kuulisin mielelläni! Osallistu keskusteluun Facebook-sivullani ❤️

Kategoriat

Share This