Superfoodreseptien suosikit

Postitin tällasia reseptejä tällä hetkellä käynnissä olevan Oikotie Optimaaliin -valmennuksen forumille ja ajattelin jakaa ne samalla tännekin. Ties kuka innostuu kokeilemaan superfoodeja. Niiden käyttösyistä en ala tähän sen enempää kirjoittamaan – kannattaa tutustua Jaakko Halmetojan superfoodit.com -verkkosivuun josta löydät kaiken tarvitsemasi tiedon.

Erilaisia eksoottisia marjoja voi helposti käyttää esimerkiksi salaateissa. Tässä on suosikkisalaatti meidän taloudesta. Teen ison satsin kerralla, joka säilyy jääkaapissa muutamia päiviä. Sen pidempään se ei kyllä koskaan vanhene, koska syön kasviksia päivittäin noin kilon.

Superfoodini ostan pääosin Runsaudensarvesta täältä Tampereelta ja iHerb-verkkokaupasta. Runsaudensarvi on toistaiseksi paras ekokauppa johon olen Suomessa törmännyt. Jos sieltä puuttuu jotain, se ilmestyy aina hyllyyn esittämällä toivomuksen. Sieltä ostin maca-jauhetta jo ennenkuin olin koskaan kuullut puhuttavan koko ruoasta suomeksi. 🙂

Superfood-salaatti:
– puntti romaine-salaattia
– loota pinaattia (70-100g)
– parsakaali pieneksi pilkottuna
– pari porkkanaa raastettuna
– kirsikkatomaatteja
– kurkku (halkaisen ja raavin pois vetisen sisuksen, näin salaatti säilyy kaapissa monta päivää eikä vihreät vetisty)
– kourallinen inkamarjoja
– kourallinen gojimarjoja
nori– tai dulse-merilevää saksittuna pieniksi paloiksi (sis. paljon jodia, jota me suomalaiset saadaan turhan vähän)
Udo’s-öljyä

Udo’s-öljyä ja leviä löytyy myös monista ekokaupoista ja nettikaupoista Suomessa.

Raakasuklaata teen usein seuraavalla reseptillä:

– 1 osa kookosöljyä (esim. 1dl)
– 1 osa raastettua kaakaovoita (esim. 1dl)
==> sulatan nämä kaksi vesihauteessa, usein teen siten että otan hanasta niin kuumaa vettä kattilaan kuin saan, laitan rasvat sulamaan vesihauteeseen ja laitan kattilan vielä hetkeksi hellalle, virrat pois kun ensimmäiset kuplat alkaa nousemaan ja samantien pois levyn päältä (ei kannata antaa kiehua, koska vesipisarat pomppii herkästi suklaaseokseen eikä se ole hyvä juttu)

– 1-2 osaa Puhdistamon Rakkauspakkaus-sekoitusta
– jos olen laittanut edellistä vähän, esim. vain 1 osan niin lisään myös raakakaakaota 1-2rkl
– 1-2tl kookospalmusokeria ja maun mukaan vaniljasteviaa, lisään siten että maistelen aina lisäyksen jälkeen
– ripaus suolaa, esim. Kalaharin suola
– joskus laitan myös lisää tocotrienolsia eli riisilesejauhetta, jos seos jää jostain syystä muuten liruksi
– joskus murskaan sekaan myös mulpereita pikkuisina paloina, tällöin suklaa on kuin toffeesuklaata

Kun sopiva makeus on löytynyt, laitan syvälle lautaselle folion ja kaadan suklaaseoksen sen päälle (tai käytän silikonimuotteja kuten yläpuolella kuvassa):

– gojimarjoja ja/tai
– siitepölyrakeita ja/tai
– kookoshiutaleita ja/tai
– kaakaonibsejä

Tämän jälkeen vien lautasen joko takapihalle jähmettymään tai laitan pakkaseen. Jos ulkona on kovin kylmä, jähmetän suklaan pihalla. Jaakko sanoi joskus jossain Oikotie-valmennuksen raakasuklaakoulussa, että mitä suurempi lämpötilaero on, sitä parempi. Viime aikoina Suomen säät ovat siis suosineet aloittelevia suklaa-alkemisteja.

 

Kategoriat

Share This