Vinkkejä huoltoasemaruokailuun

Tässäpä on valmennuskysymys, johon meillä törmätään viikottain. ”Mitä voi syödä tien päällä tai jos syön huoltoasemalla, tai ostan sieltä eväät?” Vaihtoehtoja on paljonkin, kyse on ensisijaisesti siitä HALUATKO syödä fiksusti vai et.

Paikanpäällä syöminen

Huoltsikalla syödessä vaihtoehdot tietenkin riippuvat kyseisestä huoltoasemasta. Jos pystyt valitsemaan isomman, kunnollisia lämpimiä aterioita tarjoilevan huoltoaseman ja ehdit myös jäädä syömään, niin tällöin valinta on usein helpoin. Itse ainakin olen saanut esimerkiksi ABC:llä aivan kelvollista ruokaa moneen otteeseen 🙂 Grillattu kananrinta höyrytetyillä kasviksilla on hyvä ja maistuva eväs.

Jos tarjolla on vain pizzaa ja hampurilaisia, kannattaa kurvata seuraavalle huoltsikalle tai valitse salaatti (niitä usein on kuitenkin tarjolla).  Jos salaatti näyttää pieneltä tai olet mies, pyydä salaatti tuplalihalla/kanalla/kalalla. Tämä useimmiten onnistuu pienestä lisämaksusta. Se on hinta sinun hyvästä olostasi 🙂

Valitse annos näin:

– hyvä proteiininlähde: pihvi, kananfile, kala => ei leivitettyjä versioita, ei lihapullia, nakkeja tmv. einesmössöjä
– jos et ole urheillut ja haluat muokata kehonkoostumusta, pyydä että 1) ranskanperunat vaihdetaan salaattiin ja että salaatinkastike vaihdetaan oliiviöljyyn, 2) leipä jätetään annoksesta pois
– jos olet juuri urheillut, pyydä että ranskanperunat vaihdetaan riisiin tai keitettyyn perunaan ==> lihakset ottavat tehokkaasti vastaan hiilareista saatavaa energiaa liikunnan jälkeen

Ruoan ottaminen mukaan

Onko kiire ja joudut syömään autossa? Ei hätää. Monilla huoltsikoilla on nykyisin ruokakauppa, joka on 24/7 auki. Et voi enää keksiä tekosyitä huonoille valinnoille. Autossakin voi nimittäin syödä fiksusti.

Valitse mukaan pussi pähkinöitä (jotain muita kuin maapähkinöitä – esimerkiksi manteleita, saksanpähkinöitä, cashewpähkinöitä), hedelmiä kuten omenaa ja päärynää, miniporkkanoita, kirsikkatomaatteja, kukkakaalia, salaattinippuja, yli 90% lihaa sisältäviä leikkeleitä (esim. Kulinaari-leikkeleet, poro, kylmäsavuhärkä) ja juustosiivuja. Maapähkinöitä en suosittele, sillä ne sisältävät usein homeita, jotka voivat häiritä hormonitoimintaa. Lisäksi maapähkinä on yksi yleisimpiä yliherkkyysoireiden aiheuttajia.  Mikäli ehdit lusikoida jotain autossa viidessä minuutissa ennen ajamista, tee näin purkilliselle raejuustoa ja haukkaile omena ajaessasi.

Jos olet juuri urheillut tai et kaipaa kehonmuokkausta, voit ottaa myös 100% täysjyvärukiista ruisleipää tai kuivahedelmiä, esimerkiksi rusinoita.

Valmisruokatiski on helppo, jos vaan ehdit pysähtyä hetkeksi syömään. Esimerkiksi broilerin rintapalat, savustettu tai loimulohi, savupallas tai -makrilli ja valmiit salaatit löytyvät sieltä ja ovat nopeita syötäviä.

Näillä eväillä pääset varmasti eteenpäin 🙂

Kategoriat

Share This