Kirjamessut ja muutama sana tulevista tapahtumista

Olin viikonloppuna Helsingin Kirjamessuilla, en pelkästään vierailemassa vaan myös puhumassa. Tavoitteita selvästi kannattaa asettaa. Reilu vuosi sitten sanoin kustannustoimittajalleni, että tavoitteeni on sitten tämän kirjan tiimoilta olla puhumassa Helsingin Kirjamessuilla.

Vasta käveltyäni Messukeskukseen sisälle sunnuntaina, tajusin kuinka hurja tavoite se oikeastaan edes oli. Me suomalaiset todellakin olemme kirjakansaa  – kirjojen paljous messuilla oli aivan järjettömän suuri. Kaivoin tämän hämmennyksen saattelemana esiin hiukan tilastotietoa: vuonna 2005 tietokirjoja julkaistiin reilut 9600 kappaletta ja kaunokirjoja 2000 kaippaletta (lähde), nykyään ehkä vieläkin enemmän. Vain murto-osa kirjailijoista pääsee puhumaan messuilla lukijoilleen omasta kirjastaan. Minulle kuitenkin kävi näin, minkä lie onnenkantamoisen tuloksena.

Pari viikkoa sitten olin puhumassa myös Terveysmessuilla kirjastani. Lukijakysymyksiä tuli yllättävän paljon miniluentoni jälkeen – aihe selvästi mietityttää kovasti. Ihmettelenkin, minkä vuoksi näistä hormoniasioista ei puhuta enemmän ja nimenomaan ratkaisukeskeisellä otteella?

Kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavia ja kakkostyypin diabeetikoita on Suomessa molempia ainakin puoli miljoonaa. Lääkitys ei ole ainoa ratkaisu elimistön hormonaalisen tilan kohentamiseen. Se ei korjaa alkuperäisiä syitä ongelmiin. Mielestäni tarvitaan kattavampaa, selkokielistä informaatiota siitä, kuinka jokainen voi ehkäistä omilla elämäntavoillaan parhaansa mukaan esimerkiksi näitä sairauksia.

Kirjan kolmas painos on tulossa ulos ensi viikolla. Hormonidieetti on myynyt paremmin kuin olisin osannut odottaa. Siitä on kirjoitettu lehdissä, blogeissa ja keskustelupalstoilla. Tällä hetkellä lehtipisteissä on Trendi ja Kauneus & Terveys -lehdet, joissa on juttua kirjasta. Kirjastoissa on varauksia satamäärin.

On ollut upeaa nähdä, kuinka moni on saanut kirjasta konkreettisia työkaluja omaan elämäänsä. Hahmottelen hiljalleen seuraavaa kirjaani. Tästä hormoniaiheesta tarvitaan selvästi lisää haloota. Toivottavasti muutkin terveydestä kirjoittavat ja puhuvat tarttuvat aiheeseen! Jalka- ja kirjoitustyötä on edessä, jotta asia saadaan isossa mittakaavassa näkyviin.

Maanantaina 7.11. pidän Hormonidieetti-aiheisen yleisöluennon kotikonnuillani Kajaanissa. Etelä-Suomessa seuraavat yleisöluennot järjestetään 29.11. Tampereella ja 30.11. Helsingissä. Näiden luentojen teemana on hormonien ja unen yhteys.

Toivottavasti tapaamme luennoilla! 🙂

Kategoriat

Share This