Kirjan ensimmäinen painos myyty loppuun

Viime tiistaina päästyäni GB-Gymin salin ovesta ulos Helsigissä, puhelimeni soi. Tammen myyntipäällikkö Anne soitti kertoakseen, että kirjani ensimmäinen painos on myyty loppuun – kuukaudessa! Tämä tarkoittaa sitä, että kirjaa on suomalaisissa kodeissa jo monta tuhatta kappaletta. Se on aivan huikea saavutus esikoiskirjailijan tietokirjalle – varsinkin tällaisesta aiheesta. Kirja keikkuu elokuun ajalta Suomen 11. myydyimpänä tietokirjana. Hormonidieetti – Opas yksilölliseen täsmälaihdutukseen on tällä hetkellä myös Akateemisen Kirjakaupan kuukauden tietokirja ja saman kaupan 5. myydyin tietokirja.

Alkusyksy kirjan julkaisuineen ja tapahtumineen on nostanut pintaan monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Samalla kun olen jättänyt päivittäistä yksilövalmennustyötä vähemmälle, on tilalle jäänyt aikaa olla omassa rauhassa. Olen iloinnut siitä, että nyt monen vuoden aikana syntynyt oma ravinto- ja elämäntapaideologiani opettaa itse itseään kirjan muodossa. Optimal Performancella valmennukset pyörivät toki tavalliseen tahtiin ja työntekijöillämme on kädet täynnä töitä. Näin yrittäjänä voin olla iloinen sanoessani, että pystyn yritykseni kautta työllistämään monta ihmistä täysipäiväisesti.

Kuten kirjani ensimmäisessä luvussa kerroin, opettelen rennompaa elämänrytmiä jatkuvan paikasta toiseen säntäilyn ja aamusta iltaan puuhaamisen sijaan. Reissuja on kyllä kalenteriin siunaantunut, mutta nekin olen hoitanut leppoisalla rytmillä muun muassa käyden treenaamassa valmentajani kanssa ja harrastaen ”people watchingia” kahviloissa. Kuinka voisin kirjoittaa stressittömämmästä elämästä, jos en itsekään pysty muutoksia tekemään?

Uusi kirjaidea on muhinut korvien välissä ja viime viikkojen aikana sitä on alkanut valua paperille miellekarttojen ja sisällysluettelohahmotelmien muodossa. Minulla on vielä paljon sanottavaa tästä hormoniaiheesta. Aihe kiehtoo minua edelleen valtavasti. Ja kerta toisensa jälkeen olen hämmentynyt miehiltä kuulemastani lauseesta: ”en tiennytkään, että tämä hormonitasapaino on miehellekin niin tärkeä asia”. Tietysti se on. Ilman hormonitoimintaa yksikään meistä ei olisi elossa. Hormonitoiminnasta kannattaa olla kiinnostunut jo ennenkuin epätasapaino kääntyy sairaudeksi, kuten esimerkiksi kakkostyypin diabeteksessa tai kilpirauhasen vajaatoiminnassa käy.

Ihminen on kokonaisuus, jossa mieli ja fyysinen keho käyvät jatkuvaa vuoropuhelua vaikuttaen toisiinsa. Tuntuu hurjalta miettiä reilun vuoden takaista rumbaa, jota elin. Tein töitä ja opiskelin melkein kellon ympäri, joka näkyi ja tuntui voinnissa. Stressaantuneen ihmisen elimistössä moni asia luiskahtaa sijoiltaan. Kilpirauhasen toiminta voi häiriintyä, verenpaine nousee, rasvanpoltto pysähtyy ja verensokerin hallinta heikkenee. Uni kärsii, ja sen jälkeen kärsii usein kaikki muukin hyvien valintojen tekemisestä ihmissuhteisiin. Väsyneenä on vaikeaa olla parhaimmillaan.

Pidän siitä, että saan olla aktiivinen ja tehdä paljon asioita, mutta ilmeisesti omassakin jaksamisessani on rajat 🙂 Nyt voin paljon paremmin, siitä huolimatta että oma hormonihärdellini ei ihan päättynyt kirjassa kertomiini kokemuksiin. Laboratoriotestit näyttivät nimittäin kilpirauhasen vajaatoimintaa. Siitä kerron myöhemmin lisää – kenties kokemukseni voivat auttaa myös jotakuta muuta.

Eilen Helsinki Day Span Body Holiday -tapahtumassa tapasin Evita-lehden bloggaajan, Minna Hietakankaan. Minna on tehnyt rohkean loikan siihen elämään, jossa sydän ja intuitio sanovat sen mikä on oikein – jättäytynyt hoitovapaalle 16 työvuoden jälkeen hoitamaan pientä Musa-poikaansa. Minna on sädehtivä esimerkki siitä, että oman polun kulkeminen kannattaa. Kun ihminen tekee sitä missä keho, mieli ja sydän kulkevat yhtä ja samaa polkua, tuo hyvinvointi heijastuu koko elämään – ja muihin ihmisiin. Tästä ihmisestä sain päivääni ihanan energialatauksen. Toivon sinulle tähän viikkoon hyviä kohtaamisia 🙂

 

Kategoriat

Share This