Vieraskirjoitukseni Taivas+Helvetti-sivuilla: Ihmiset haluavat ja tarvitsevat inspiraatiota

10487336_10152445442764667_8064447017118098829_n

Jokunen viikko sitten tein jotain aivan hullua. Ostin 3500 eurolla Taivas+Helvetti Vol 2 -kirjoja ihmisille, joita en edes tunne. Aion lahjoittaa kirjat Kajaanin lukion valmistuville oppilaille. Taivas+Helvetti -kirjat ovat olleet viimeisen 1,5 vuoden aikana minulle itselleni inspiroivimpia lukemiani kirjoja.

Miksi ihmeessä tein jotain tällaista?

Tuolla rahallahan saisi kaikkea kivaa itsellekin. Pääsisi lentämään maailman ääriin, korjauttamaan näkönsä laserleikkauksella, ostamaan parit designer-käsilaukut tai tallettamaan kunnon pesämunan pienelle pojalleni. Normaalitilanteessa ikinä käytä tällaisia summia harkitsemattomasti (ehkä yksinkertaisesti eniten siksi, että sellaisia ei ole pankkitililläni). Mutta tämä ei ollut normaalitilanne.

”Viime vuoden toukokuussa kirjoitin Espanjassa kolmatta kirjaani. Myöhästyin deadlinesta – mutta mielestäni hyvästä syystä. Juutuin nimittäin lukemaan Taivas+Helvetti -kirjaa, enkä kyennyt lopettamaan koska se kirjaimellisesti liimasi minut aurinkotuoliin.

Huikea opus! Kirjassa oli tarinoita yrittäjistä – onnistuneista ja epäonnistuneista, kaikessa rehellisyydessään, raadollisuudessaan ja rakkaudellisuudessaan. Puhumattakaan upeista kuvista. Olin vaikuttunut, inspiroitunut ja innoissani, ja halusin lähteä muuttamaan maailmaa samantien kun kirjan viimeinen piste tuli eteen.”

946510_10151511559789667_1357138115_n

”Minulle on ollut tärkeää yrittäjyyden alusta saakka, että pystyisin myös auttamaan sellaisia ihmisiä joilla ei (vielä) ole samoja resursseja tehdä asioita kuin minulla. Tarkoittipa tämä mentaalisia, taloudellisia tai fysiologisia rajoitteita. Uskon että loppupeleissä kaikilla on samat mahdollisuudet. Suurin osa ihmisistä ei vain jaa tätä samaa uskomusta – vielä.

Liian moni asuu itse rakentamassaan vankilassa. Liian moni antaa oman taustansa tai uskomustensa määrittää sitä, mihin tässä elämässä pystyy ja päätyy.”

Lue koko tarina ja blogitekstini Taivas+Helvetti -blogista, täältä.

Ja tilaa kirja. Sen myötä yksi valmistuva nuori saa omansa.

Kategoriat

Share This