Gizmo tuli taloon

EDIT: Jouduin lähettämään Gizmoni takaisin alle kuukauden käytön jälkeen 🙁 Ikävä kyllä se alkoi pitää omituista ääntä. Samaan aikaan ystäväni ostama Gizmo lopetti kokonaan toimintansa. Päädyin Vitamixiin. Se on ollut loistava hankinta. Niin hyvä, että toivon blogini lukijoidenkin päätyvän samaan hankintaan! Alennuskoodilla OPTIMALPERFORMANCE22 saat 35 euron alennuksen Vitamixista Raakapuodista.

——–

Jonilla ja minulla on hauskasti synttärit peräkkäisinä päivinä, 1.6. ja 2.6. Vielä erikoisempaa on kuitenkin se, että meidän äitimme ovat syntyneet samana päivänä. Minulla tuli tänä vuonna 30 vuotta mittariin. Mitään kriisiä en oikeastaan kyllä ole kokenut, koska ajattelen että ikä on vain numero. Vanheneminen ja rapistuminen on eniten omista valinnoistani ja elämäntavoistani kiinni. Eikä kolmikymppisenä noista taida vielä olla muutenkaan huolta 🙂

Monena vuonna olemme päätyneet ostamaan toisillemme synttärilahjaksi jotain molempia ilahduttavaa. Tänä vuonna tuo lahja oli Jaakko Halmetojan promoama FSF Gizmo -blenderi (eli tehosekoitin jolla voi tehdä smoothieita, jos blender-sana ei ole tuttu).

Vekottimessa on potkua kahden hevosvoiman verran. Muutoin blenderi on hyvin samankaltainen kuin Vitamix, hinta vaan on edullisempi. Vitamixia taitaa saada edullisimmillaan noin 550 euron hintaan, Gizmon hinta on 400 euroa tuolta Jaakon sivun kautta (LUONTOlifen sivuilla 699e). Tilasimme Gizmon lauantaina ja jo maanantaina se toimitetiin suoraan kotiin. Todella hyvä palvelu siis.

Näin jälkikäteen mietin, että olisiko ollut fiksumpi sittenkin maksaa hiukan enemmän ja ostaa Vitamix, koska siinä on huomattavasti pidempi takuu, 7 vuotta (Raakapuoti myy Suomessa Vitamixia ja heiltä blenderin saa myös osamaksulla). Gizmon takuu on vain vuoden. Onhan tuossa kyllä 30 päivän palautusoikeus, joten ehdin vielä miettiä jätänkö Gizmon kotiin vai hankinko sittenkin Vitamixin tilalle. Aiemmin meillä on ollut ihan kelpo Kitchenaid. Se ei tosin ole läheskään yhtä tehokas kuin nuo parin hevosvoiman blenderit.

Kokeilin ihan ensimmäisenä mantelimaidon tekoa, kun jääkaapista löytyi liotettuja manteleita. Oman mantelimaidon teen fiilisreseptillä eli minulla ei ole reseptiä… vettä, liotettuja manteleita ja Now Foodsin French Vanilla -steviaa, joka on tosi pehmeän ja miellyttävän makuinen (ei lainkaan stevian pistävää jälkimakua). En suodattanut maitoa koska en omista pähkinämaitopussia. Nyt tätä kirjoittaessani googlettelin, mistä noita saisi helpoimmin ja tästä blogista löytyi perusteellinen ohje mantelimaidon valmistuksesta kuvineen.  Siellä oli myös vinkki, että kaupoista ostettavat kestopussit hedelmille ja vihanneksille sopivat tarkoitukseen. Täytyykin käydä hakemassa tänään 🙂

Ensimmäinen smoothiekokeilu meni ihan nappiin. Nauroin ääneen kun katsoin vierestä miten 35 sekunnissa kokonaisesta kannullisesta vihanneksia, hedelmiä ja marjoja tuli silkinsileää smoothieta. Kitchenaid ei pystynyt kyllä ihan samaan.


Silkkinen antioksidanttismoothie

– kokonainen tammenlehtisalaatti revittynä
– 1 banaani
– muutama kourallinen marja-aroniaa
– 1 pussillinen kotimaisia mustikoita
– kokonainen avokado
– 1 tl macaa
– loraus Now Foods aloe vera -tiivistettä
– 2 annosta Emerald Balance -viherjauhetta
– pohjaksi vettä

Seuravana iltana kokeilin keiton tekemistä. Kaapista löytyi luomutomaatteja.

Silkkinen tomaattikeitto

– 10 tomaattia
– 1 sipuli
– 2 valkosipulinkynttä
– 1dl kookosmaitoa (käytän Santa Marian violetissa tetrassa myytävää kookosmaitoa, joka sisältää ainoastaan kookosta ja vettä)
Herbamare-yrttisuolaa (tämä on suosikkimausteeni)

Blendasin kaikki ainekset sekaisin ja sen jälkeen keittelin miedolla lämmöllä noin 20-30 minuuttia. Keiton proteiiniannokseksi Arlan luomuraejuustoa. En oikeastaan ikinä syö ruokaa ilman että se sisältäisi kasviksia ja proteiinia. Minusta ateria ei ole ateria – edes välipala – ilman noita kahta. Molemmat tasoittavat verensokeria, jolloin hillittömiä insuliinipiikkejä ei synny. Kasviksista kehoni saa tärkeitä stressiä torjuvia antioksidantteja ja kuituja. Syön kasviksia noin 700-1000 grammaa päivässä. Proteiini taas tarjoaa rakennusaineita kudosten korjaamiseen ja rakentamiseen. Proteiinia ruokavalioni sisältää noin 120-170 grammaa päivässä, riippuen siitä, treenaanko vai en. Minusta tämä proteiini+kasvistapa on yksi tärkeimmistä tavoista, joita ruokavalionsa rakentamiseen voi upottaa.

Kategoriat

Share This