Yrittäjätarinani Taivas+Helvetti Vol 3 -kirjassa

Mistä on yrittäjänaiset tehty? Sokerista, kukkasista, inkivääristä, kanelista. Niistä on yrittäjänaiset tehty…

Vai olikohan sittenkään noin. Minun yrittäjätarinani julkaistiin tänä syksynä Taivas+Helvetti Vol 3 – Riko rajasi -kirjassa. Toivon että stoori inspiroi muitakin naisia yrittäjähenkisyyteen. Yrittäjähenkisyys ei tarkoita sitä, että pitäisi lähteä yrittäjäksi. Se tarkoittaa tietynlaisen asenteen omaksumista. Uskoa omaan tekemiseen ja unelmiin, halua tehdä toisille hyvää, kääntää maailman muuttumisen suuntaan pikku hippusen verran parempaan suuntaan kuin mihin se ehkä menisi ilman omaa työpanosta. Sitä, että on valmis tekemään töitä onnistumisen eteen.

Kun katselee sivusta omassa hommassaan onnistuneen yrittäjän töitä, voi erehtyä luulemaan että kaikki on tullut helposti taikasauvaa heilauttamalla. Näin saattaisi ajatella myös meidän kohdalla, jos katsoo 800-neliöistä Optimal Performance Centeriämme Helsingissä, kuulee kirjojeni myyntilukuja tai näkee seuraajiemme määrän Facebookissa ja uutiskirjeemme osalta.

Ei totuus ole ikinä niin yksinkertainen. Toki kaikki näistä ovat onnistumisia joista iloitsemme. Mikään niistä ei kuitenkaan ole tullut ilman raakaa työntekoa. Onnistumisen eteen on tehtävä töitä ja usein alkuvaiheessa hommaan laitetut panokset ovat myös varsin suuret. Esimerkiksi Centerin avaaminen tarkoitti meille sitä, että jouduimme ottamaan isot lainarahat ja muutimme 80-neliöisestä rivitaloasunnosta perheeni kanssa Helsinkiin pikkuruiseen 38-neliöiseen rivitalokaksioon. Mitään takuita onnistumisesta ei ole, mutta mitään ei saa, jos mitään ei yritä. Unelmilla on aina hintansa!

Liitän tähän pienen pätkän yrittäjätarinastani T+H-kirjasta. Se ehkä valaisee hieman, mistä tähän nykyiseen pisteeseen on ponnistettu. Ensimmäisinä vuosina palo tekemiseen oli niin kova, että olin valmis tekemään isojakin myönnytyksiä jotta saisin rakennettua itselleni uuden ammatin. Uuvutin itseni pahasti.

Kaikista hankaluuksistakin seurasi kuitenkin jotain hyvää – oman uupumiseni myötä minun oli alettava miettiä, mitkä omat vahvuuteni todella ovat ja miten voisin tehdä työtäni niin etten kuormittaisi itseäni kohtuuttomasti. Perustimme Jonin kanssa Optimal Performancen, minä aloin kirjoittaa kirjoja ja päästin kokonaan irti yksilövalmennuksesta. Näiden hetkien päälle koko nykyinen yritystoimintamme on rakennettu.

IMG_2925

IMG_2923

IMG_2924

IMG_2922

IMG_2926

 

Minun lisäkseni Taivas ja Helvetti Vol 3 -kirjassa oman yrittäjätarinansa jakavat Khuong Le, Mikko Kuitunen, Päivikki Palosaari, Minna Parikka, Risto Käkelä, Kimmo Laiho, Valtteri Lindholm, Maria Severina, Pirkko Vuohela, Risto Lähdesmäki, Joona Haatainen, Veikko Lesonen, Aki Soudunsaari ja Jouko Virranniemi. Kirjaa saa kaikista kirjakaupoista ja T+H-verkkokaupasta.

Kategoriat

Share This