Ideoita hyvinvoinnista kiinnostuneen joululahjoiksi

Minusta on ihanaa antaa ihmisille lahjoja ja saada niitä. Minä en ajattele lahjaa niinkään tavaran näkökulmasta. Minua koskettaa ajatus siitä, että lahjan antaja on ajatellut minua (tai minä lahjan saajaa) lämmöllä ja miettien, millä pienellä asialla toisen voisi tehdä iloiseksi. Minusta ajatus lahjan takana on tärkeämpi kuin itse lahja. Jos lahja on väkipakolla keksitty ”kunhan nyt vaan jotain” niin se on jotenkin eri asia kuin se, että lahjan antaja pysähtyy tietoisesti miettimään, mistä toinen voisi ilahtua tai mikä voisi olla hänelle hyödyksi.

Jos sinulla on lähipiirissäsi terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostunut, niin ehkä näistä lahjavinkeistäni voisi olla iloa. Ainakin minun ystävä- ja perhepiirissäni tällaiset lahjat ovat ilostuttaneet kovasti. Niin toisia, kuin minua itseäni 🙂

Parhaat lahjakirjat

(Hyvä tietää: Stressin luomuhoidosta on tullut uusi versio, jossa on erilainen kansi)

Kirjalahjat ovat minusta aina ihania. Meidän perheessä on ostettu kirjoja lahjaksi niin kauan kuin pystyn muistamaan. Olenkin asunut lapsuuteni tuhansien kirjojen kodissa. Nykyisinkin meidän isot kirjahyllymme ovat yksi rakkaimmista osista perheemme kodissa. Lukeminen kannattaa aina! Tässä muutamia tämän ja viime vuoden suosikkejani:

 • Maaret Kallion kirjat mielen toiminnasta ja ihmissuhteista kiinnostuneelle: uusi Inhimillisiä kohtaamisia ja aiempi Lujasti lempeä
 • Joni Jaakkolan kirja hyvinvoinnista, laihduttamisesta ja treenistä kiinnostuneelle (TÄMÄ ON LUKUSUOSITUS KAIKILLE JOTKA OVAT IHMISIÄ): Väkevä elämä
 • Mia Jokinivan kirjat stressinhallintaa tarvitsevalle: uudempi Stressin luomuhoito ja aiempi Hengähdyshetkiä
 • Bessel van der Kolkin kirja trauman läpikäyneelle: Jäljet kehossa (tämän vuoden ykköskirja minulle, ihan huippuhyvä)
 • Paul Kalanithin kirja elämän rajallisuutta miettivälle ja hänelle, joka haluaa liikuttua: Henkäys on ilmaa vain (viime vuoden suosikkikirjani, ainakin englanniksi aivan äärettömän kaunista kieltä)
 • Jenniemilian viiden viikon (tai vaikka vuoden) ”rakkausprojekti” – hänelle jonka olisi hyvä oppia lempeyttä ja ystävällisyyttä itseään kohtaan: Rakastan, siis olen
 • JP Jakosen kirjat johtajalle ja diipimpiä keloja harrastavalle: Stressivapaa johtaja ja Kokonaisuuden näkemisen taito – johdatus integraaliseen ajatteluun
 • Hidasta elämää -kirjaperheen kirjat hyvää oloa etsivälle ja itsetuntemuksesta kiinnostuneelle: mm. Tara Langen Tikapuut rakkauteen, Sanna Wikströmin & Jutta Gustafsbergin Tsemppikirja, Teemu Syrjälän Elinvoimaisen miehen kirja… minulla on näistä melkein kaikki ja ne joita ei vielä ole, aion hankkia! => Kaikki kirjaperheen kirjat täällä
 • Timo Haikaraisen kirja lihaskasvusta, rasvanpoltosta ja tuloksia tuottavasta treenistä kiinnostuneelle: Lihaskasvu ja rasvanpoltto
 • Jaakko Halmetojan, Teemu Arinan ja Olli Sovijärven biohakkerointikirjat itsensä optimoinnista kiinnostuneelle: Biohakkerin käsikirja ja tulossa oleva Stressin biohakkerointi (eikös myös lupaus jostain tulossa olevasta voi olla lahja)

Kehtaankohan mainita omia kirjojani? Haluaisin erityisesti nostaa esille Reipas, rakas raskaus -kirjani, jonka toivoisin kaikkien nuorten naisten lukevan. Vaikka raskaus ei olisi vielä haaveissa, on tässä kirjassa paljon asiaa jotka olisi hyvä ottaa huomioon jo vuosia ennen raskauden yrittämistä. Pelkkä raskausaika ei ole merkityksellinen, vaan myös terveytesi ennen raskaaksi tulemista! Minusta tämä olisi hyvä lahjakirja nuorille pareille.

Ja tietysti Hyvän olon hormonidieetti, etenkin niille jotka ovat jojolaihduttaneet pitkään ja olisivat valmiita miettimään muitakin vaihtoehtoja.

Kestävät eväsrasiat ja -termosastiat ja/tai kauniin värinen ekologinen juomapullo

Tammikuussa iso osa terveydestä kiinnostuneista siistii jälleen ruokavaliotaan ja tsemppaa elintapojensa kanssa. Jos taloudessasi asuu tällainen tyyppi, niin mitä jos ilahduttaisit häntä laadukkailla Klean Kanteenin tai Lunchbotsin eväsrasioilla, ruuan lämpimänä tai kylmänä pitävillä termosastioilla tai uudella innostavan värisellä juomapullolla?

Ecostolta saa -10 % alennuksen Klean Kanteenin ja Lunchbotsin tuotteista vielä 21.12.2017 saakka alekoodilla kaisa10!

Kannattaa hyödyntää tarjous nyt, etenkin siksi että jos tilaat enemmän kuin yhden tuotteen, saat kaupan päälle vielä mainion Bee’s Wrap -kääreen jossa on helppo ottaa mukaan esim. eväsleivät tai korvata muovikelmu ja -folio keittiössä. Olen ollut supertyytyväinen omiin purnukoihini, pulloihini ja kääreisiini, ne todella kannustavat pitämään eväitä mukana.

Tehtäväkirjat oman elämän, mielen ja tunteiden tutkimiseen + muut elämänhallintaa auttavat kirjat

 • Maaretta Tukiaisen Hyvän mielen vuosi -tehtäväkirja: tämä on tosi kiva, täytän itse tätä tehden kerralla monen viikon tehtävät. Miellyttää tosi paljon omaa visuaalista silmääni. Ja Maaretta nyt vain on niin ihana. Löytyy täältä eri väreissä. Tsekkaa myös Hyvän mielen taidot -kirja!
 • Sanna Wikströmin & Jutta Gustafsbergin Tsemppikalenteri: kalenteri muistuttaa joka kuukausi jostain pienestä muutoksesta, jonka voi arjessaan tehdä. Esim. tammikuussa tulossa avataan aisteja: joka päivä kalenteri kannustaa ottamaan pieniä hetkiä, joissa katsot, kuuntelet, maistat, haistat tai kosketat tietoisesti. Kuulostaa mindfulnessilta 🙂 Jokaiseen päivään voi merkitä fiiliksen ja kirjoitustilaa on mainiosti. Ei ahdistavia kellonaikoja, joista tulee olo että joka viivalle pitäisi täyttää jotain (tai laiska fiilis jos niihin ei kirjaa yhtään mitään).
 • Katri Syvärisen Löydä elämän taika -tehtäväkirja: Katrin verkkokurssit ovat mahtavia, ne rohkaisevat intuitiiviseen kirjoittamiseen. Katrin sujuva suomen kieli ja monien eri teemojen tehtävät herättävät uteliaisuuden kirjaa kohtaan. Ahmin läpi aiemmin ilmestyneen Löydä elämän taika -kirjan. Tämä tehtäväkirja täydentää sitä hienosti.
 • Tara Langen Tikapuut rakkauteen -tehtäväkirja: Tämän tehtäväkirjan avulla pääsee tutkimaan omia tunteitaan. Älyttömän kiinnostavaa!
 • Miia Pölläsen Bujoilun voima + tyhjä muistikirja bullet journalin aloittamista varten: kirja on helposti lähestyttävä infopaketti siitä, miten bujoilussa pääsee alkuun. Adlibriksen sivuilla on paljon kivoja muistikirjoja ja tältä sivulta löydät myös Miia Pölläsen kirjan. Jos et tiedä mitä bullet journal tarkoittaa, tsekkaa tämä Hesarin juttu.

Villa Mandalan viikonloppuretriitti

Kuvat: Mikko Harma / Villa Mandala

Tämä paikka on varastanut sydämeni jo vuonna 2012, jolloin osallistuin Villa Mandalan ihka ensimmäiselle retriitille. Sen jälkeen olen käynyt siellä mm. RYT200-joogaopettajan koulutuksen, pitänyt omia viikonloppukurssejani ja osallistunut heidän viikonlopuilleen ja päiväkursseilleen. Tulossa on ensi vuodelle taas monia kivoja kursseja, tsekkaa esimerkiksi Uuden vuoden detox-retriitti 19.1.-21.1.2018 ja Hengähdyshetkiä-retriitti 23.-25.2.2018.

Minun omia kurssejani ei ole juuri nyt Villa Mandalan kalenterissa, en vielä tiedä milloin jatkan niiden pitämistä.

Vastamelukuulokkeet

Etenkin meluisassa avokonttorissa, kahviloissa, ulkona tai tehtaassa työskenteleville melu voi olla merkittävä stressori, joka pitää koko ajan elimistön hälytystilaa yllä. Vastamelukuulokkeilla melu häipyy ympäriltä ja keskittyminen helpottuu. Vastamelukuulokkeita löytyy monessa hintaluokassa esim. Verkkokauppa.comista täältä. Nuo ylläolevat Bose QuietComfort 35 II ‐Bluetooth-kuulokkeet varmasti hellivät korvia mutta lompakkoa ei niinkään (hinta yli 400e, huh). Edullisempiakin tosin löytyy.

Lääkäri Pippa Laukka kirjoitti melustressistä vastikään hyvän kolumin Helsingin Sanomiin, se löytyy täältä.

Melustressi on yksi suurimpia terveysuhkiamme. Melu heikentää elimistön puolustusjärjestelmän toimintaa ja lisää stressiä ja aggressiivisuutta, väsymystä, unettomuutta, onnettomuusriskiä sekä sydän- ja verisuonitautiriskiä. Melu on terveydelle haitallista siinä missä epäterveellinen ruokavalio tai liikkumattomuuskin ovat,” Pippa kirjoittaa kolumnissaan.

Tämä on oma toiveeni, mutta taidan kyllä joutua hankkimaan nuo itse itselleni 😀 Helsingin liikennemelu on välillä mielestäni aivan sietämätöntä. Ja pakko myöntää että vauhdikkaan muksun äitinä joskus toivon, että pääsisin hiljaisuuden kuplaan milloin ikinä haluan, heh.

Laadukasta luonnonkosmetiikkaa

Kuva: Elise Kulmala / Magnetphotography

Tykkään tosi paljon Jolien, TwistBen ja House of Organicin luonnonkosmetiikkavalikoimista. Alla muutamia tärppejä.

Jolien suosikkituotteeni on koottu jo pari vuotta sitten tähän listaan, mutta se on edelleen ihan yhtä ajan tasalla (mitä nyt Julius ei ole enää 2-vuotias, mutta samat tuotteet on edelleen käytössä). Nyt minulla on uutena tulokkaana testissä Esse Organic Skincaren tuotteet: puhdistusemulsio, kasvovesi, hoitoseerumi ja kosteusvoide. Kiinnostava sarja, vai mitä:

”Jotta ihosi toimisi parhaimmalla mahdollisella tavalla, se tarvitsee pinnalleen monipuolisen ja terveen mikrobipopulaation, joka suojaa sitä taudinaiheuttajilta, tukee aineenvaihduntaa ja ylläpitää sen oikeaa pH-tasapainoa. Mikrobit myös opastavat kehon omaa immuunijärjestelmää ja tuhoavat toksiineja ihon pinnalla. Esse-tuotteissa käytetään prebiootteja, joilla ruokitaan valikoituja hyödyllisiä ihon mikrobeja ja lisäksi imitoidaan ihon luontaisia öljyjä ja pH:ta, jotta saadaan luotua ympäristö, joka suosii hyödyllisiä mikrobeja. Tietyissä tuotteissa käytetään myös probiootteja eli eläviä mikrobeja haluttujen tulosten saavuttamiseksi.”

Olen ollut aina ihan älyttömän laiska hoitamaan ihoani (koska se on niin hyvä ilmankin…), mutta nyt kun 35 on tullut mittariin, selkeästi jotain täytyy alkaa tehdä. Tänä syksynä ihoni on ollut epäpuhtaampi kuin ehkä ikinä aiemmin ja siksi marssin Jolieen pyytämään apua. Kiinnostuin Essestä nähtyäni Katja Kokon blogissa juttua Essen mielettömistä tuloksista akneihon hoidossa. Minulla ei ikinä ole ollut aknea, mutta kun on tottunut siihen että finnejä on yksi kappaletta kerran kuussa, niin kolmekin finniä kerrallaan tuntuu inhottavalta (saati se että  niitä on tullut aina heti lisää kun yksi häviää) 😀 Essen tuotteiden myötä joka-aamuinen ja -iltainen ihonhoitorutiinini on – noloa myöntää – monimutkaisempi kuin ikinä aiemmin (siis mikä ihmeen seerumi? en ole ikinä käyttänyt mitään vastaavia), mutta iho tuntuu tykkäävän kovasti. Eikä se nyt oikeasti vie paljon aikaa. Pakko myöntää, että olen nähtävästi ollut vain patalaiska tähän saakka.

TwistBen valikoimista suosikkini on ollut S.W. Basics -sarja, jossa on simppeleitä kasvojen- ja vartalonhoitotuotteita. Tämä matkapaketti olisi varmasti kiva lahja, sen avulla pääsee myös helposti testaamaan tykkääkö näistä tuotteista. Olen tykännyt erityisen paljon tuosta vartalonkuorinnasta ja tuhdista kasvovoiteesta talven kylmimpänä aikana kun iho kuivuu ihan korpuksi. Jälkimmäistä olen käyttänyt kyllä surutta myös kyynärpäihin ja kantapäihin.

House of Organicsilta tilasin viime kesänä kaikki aurinkosuojavoiteet. Algamaris on ylivoimaisesti paras kaikista luonnonkosmetiikan aurinkosuojista, joita olen käyttänyt. Viime vuotisen melanooman jälkeen olen käyttänyt aurinkosuojia vähän sillä asenteella että ”ennemmin usein ja tarpeeksi kuin liian harvoin ja vähän”. Hysteerinen en ole, mutta myönnän kyllä että syöpädiagnoosi säikäyttää pahanpäiväisesti. Nämä putelit lähtisivät mukaan jos lähtisin aurinkolomalle talvella, ja takuuvarmasti löytyvät kaapistani myös ensi kesänä. Sävyttävä kasvovoide oli niin hyvä, että korvasin sillä kesän ajan ikisuosikkini Absolutionin BB-voiteen.

Lasten eläinjoogakortit

Kuvittaja ja joogaopettaja Meri Mortin värikkäät joogakortit innostavat pieniä ja isoja joogaamaan. Minä teen oman kotiharjoitukseni usein näistä korteista koostaen. Jos väsyttää, etsin kortit joissa vain loikoillaan. Jos on virtaa, etsin kortit joissa on asanoita seisoma-asennoissa. Juliuskin on innostunut joogaamaan korttien avulla. ”Ukki, minä voin opettaa sinulle joogaa!” hän sanoo. Suloista!

Ipanainen myy kortteja niin että jos tilaat 19.12. mennessä, paketti ehtii jouluksi. Merin omasta puodista kortit eivät enää ehdi koska leidi itse lähtee lomille <3 Jos luet tätä joulun jälkeen, kortteja voi toki tilata myös Merin shopista.

Lari Lihapulla -lastenkirjat tunteista

Melissa Georgiou on tehnyt ihan mahtavaa työtä Lari tuntee itsensä vihaiseksi -kirjan ja Laria ärsyttää -kirjan kanssa. Täältä löydät molemmat kirjat. Kirjoja on saatavilla myös englanniksi. Videon Lari-kirjoista voi katsoa täältä (englanniksi). Melissa on australialainen ja asuu perheensä kanssa Espoossa.

Tiedän jo nyt, että meillä nämä kirjat ovat tulossa joulupakettiin mummolta ja itse kääräisen ne kummitytön pakettiin. Odotan innolla lukuhetkiä Juliuksen kanssa, sillä hän on ihan äärettömän kiinnostunut etenkin hiukan haastavista tunteista. Nelivuotiaan omat rajat hahmottuvat ja suuttumukseen etsitään keinoja, joilla toisiin ei sattuisi. ”Äiti, se ei käy minulle” on tullut tutuksi lauseeksi viime kuukausina. Taavi Tiikerin kiukuntaltutuskeinoja on myös kokeiltu ahkeraan vaihtelevalla menestyksellä.

Avoin lahjakortti, jossa lupaus että saa osallistua haluamaansa valmennukseen tai workshoppiin

Meidän oman Optimal Tribe -valmennuksemme ihka ensimmäinen pilottiryhmä on alkamassaa pian vuodenvaihteen jälkeen (päivämäärää ei olla lyöty lukkoon, sillä odotamme vielä viimeistelyjä ja lopputestausta valmennussoftaan). Hinta ei päätä huimaa – valmennus maksaa 19,90e/kk ja siinä voi olla mukana juuri niin pitkään kuin haluaa. Kuukausihinnalla saa käyttöönsä tärkeimmät elämäntapojen valmennustehtävät, vaihtuvat treeniohjelmat, video- ja reseptipankin sekä inspiroivan ja lämminhenkisen Facebook-heimon. Valmennus etenee yksi tapa kerrallaan, juuri SINUN oman kiinnostuksesi ja rytmisi mukaan. Jos sinä haluat harjoitella ihan ensimmäiseksi säännöllistä syömistä ja kaverisi vaikkapa pelkän ravitsevan aamupalan koostamista, kumpikin onnistuu. Et voi ikinä olla myöhässä mistään, koska ei ole mitään missä jäädä jälkeen. Tätä valmennusta voisi verrata vaikkapa Netflixiin ja Headspace-meditaatioappiin: materiaalit ja toiminnot ovat käytössäsi niin kauan kuin haluat olla mukana.

Hyvinvointiverkolla on alkamassa kaksi kiinnostavaa kurssia. Hyvinvointialan ammattilaisille suunnattu Unen optimoinnilla terveyttä ja suorituskykyä -kurssin on tehnyt lääkäri Vilho Ahola ja se alkaa tammikuun puolivälissä. Ravitsemustieteilijä Patrik Borgilta on tulossa tammikuun lopussa kiinnostava Tunne nälkäsi – intuitiivisella syömisellä tuloksia. Kaikki heidän kurssinsa löydät täältä. Ostimme Jonin kanssa meille eilen Vilhon valmennuksen yhteiseksi, tulossa on varmasti älyttömän kiinnostavaa tietoa unesta.

Kuva: Henna Jansson, törkeästi pöllitty tästä Me Naisten haastattelusta (kiitos ja anteeksi, saa suuttua jos tarvii)

Tuo aiemmin mainitsemani ihka ensimmäinen Villa Mandalan retriitti oli Jenniemilian eli valmentaja ja joogaopettaja Jenni Kauppilan ihana rakkauskurssi. Jennillä on tulossa ensi vuoden puolella jälleen vaikka mitä kivoja kursseja, niistä voi lukea lisää täältä. Yhtä tyhjän kanssa -viikonloppukurssilla tehdään mm. tietoisuus- ja hiljentymisharjoituksia. Olen osallistunut useammalle Jenniemilian kurssille ja lukenut Rakastan, siis olen -kirjan – voin suositella lämpimästi jokaiselle stressaantuneelle ja yhteyden itseensä kadottaneelle.

Jenniemilian joogatunnilla Villa Mandalassa muuten syttyi rakkauteni joogaan. Sitä ennen se oli ollut minulle urheilusuoritus eikä oikeastaan mitään muuta. Yhtäkkiä siitä tulikin yhteysharjoitus – hengityksen ja liikkeen yhteyden tutkimista, oman itseni havannointia. Ja tästä inspiroituneena päädyin aikanaan sitten myös Villa Mandalan joogaopettajan koulutukseen. Jenni pitää joogatunteja Punavuoressa, Hyvinvoimalassa. Joogakortti ei muuten olisi yhtään hullumpi lahja sekään!

Kuva: Kaisa Kärkkäisen kotisivuilta

Toinen ihana joogaopettaja on Kaisa Kärkkäinen, jonka tunteja itse kokeilin eka kerran Yogobe-joogasaitilta. Yogoben tai Yogaian jäsenyys voisikin olla yksi hyvä lahjaidea. Kaisalla on tulossa kevätpuolella myös tosi kivan kuuloisia joogatunteja ja -workshoppeja, esimerkiksi tämä Release, Rest and Upgrade – Heartful Yoga Sunday Workshops.

Kaisa organisoi myös sydämellistä Magnesia-festivaalia, joka järjestetään elokuussa Lonnan saarella. Magnesia tarkoittaa joogaa, meditaatiota, musiikkia, tanssia, hyvinvointiworkshopeja, loistavaa ruokaa, auringonlaskuja ja upeita ihmisiä. Viime vuonna olin mukana paneelissa ja toivonpa että ensi vuonnakin mahdun mukaan 🙂 Liput ovat nyt joulun ajan ennakkomyynnissä hintaan 111€.

Yhden joululahjan hankin jo itselleni: lipun Kaisan uuden vuoden Mapping the Heartland -miniretriittiin, joka pidetään 30.12. kotistudiollaan Espoossa. Sinne näkyy olevan vielä muutama paikka jäljellä.

Jos olet itse kiinnostunut siirtymään hyvinvointialalle tai haluaisit syventää osaamistasi, tai sinulla on asiasta innostunut läheinen, niin Precision Nutrition -ravintovalmentajakoulutus on varmasti loistava lahja. Kurssi käydään verkossa ja siihen kuuluvat todella hyvät materiaalit. Meillä lähes jokainen tiimiläinen on käynyt tämän kurssin. Iso osa ravitsemusohjauksestamme noudattelee PN:n ideologiaa. Kurssi sisältää ravitsemuksen teorian lisäksi myös valmennusoppia, joka on hurjan tärkeä osa oppimista – ihminen ei opi pelkkää teoriatietoa hänelle luettelemalla, vaan valmentajan on osattava työkalut sisäisen motivaation herättämiseen ja ylläpitämiseen.

Näin! Tässähän näitä olikin jo reilusti. Ihanan lämpöistä, rauhallista ja omia tarpeitasi aistivaa joulunaikaa sinulle <3

// Tämä postaus ei ole kaupallinen yhteistyö. En hyödy mitenkään näiden kirjojen, tuotteiden tms. postaamisesta blogiini.

// Kuvat tässä blogipostissa omiani tai ko. tahon kuvia (Villa Mandala, Bose, Hyvinvointiverkko, PN) ellei toisin mainita.

Kategoriat

Share This