Kolme helppoa aamupalaa, joilla saat lisää virtaa

Hyvän olon hormonidieetti -kirjaani perustuva verkkovalmennus alkoi jälleen maanantaina. Tällä viikolla kurssilaiset ovat päässeet ensimmäisen treeniohjelman kimppuun ja tarkastelleet nykyisen aamupalansa sisältöä. Tänään kurssilaiset saivat myös seitsemän erilaisen ruokavalion esimerkkipäivät, joista voi hakea inspiraatiota oman ruokavalionsa muuttamiseen.

Hurjan moni päivätyössä käyvä lähtee liikenteeseen liian heppoisella aamupalalla. Aamupala on usein joko energiamäärällisesti ihan liian pieni tai sisältää liian vähän proteiinia ja kylläisyyttä tuovia kasviksia. Esimerkkejä tällaisista aamupaloista voisivat olla:

– rahka + mehukeitto => tarpeeksi proteiinia, mutta liian vähän energiaa, ei kasviksia
– pala leipää päällisineen & kuppi kahvia => liian vähän kaikkea
– puuro + marjat => proteiini ja rasvat puuttuvat kokonaan, energiamäärä jää alas

Helppoja muutoksia olisivat vaikkapa pähkinöiden ja täysjyvämyslin lisääminen rahkaan, leivän ja kahvin kaveriksi pari keitettyä kananmunaa ja puuron sekaan aimo annos raejuustoa ja ruokalusikallinen siemeniä. Liian vähäinen energia- ja proteiinimäärä kostautuu usein viimeistään iltapäivällä makeanhimona ja väsymyksenä.

Toiset meistä on koodattu niin, että päivän suurin nälkä osuu aamuun ja aamupäivään. Jos aamupala tulee syötyä hyvin aikaisin ja lounasaikana nälkä on jo tosi kova, voi aamupäivään sisällyttää pienen välipalan. Hyvä aamupäivän välipala olisi esimerkiksi hedelmä & kourallinen pähkinöitä, raaka- tai proteiinipatukka, pieni smoothie tai puoli purkkia raejuustoa kera marjojen.

Joillekin puolestaan ajatuskin syömisestä aamulla aiheuttaa yök-reaktion. Siinä tapauksessa suosittelisin valmistamaan aamupalan kotona ja ottamaan sen mukaan työpaikalle. Usein viimeistään parin tunnin kuluttua heräämisestä ruokaa saa jo alas.

banaaniletut

rahka

smoothie

Haluaisitko lisää hyvän olon reseptejä? Hyvän olon hormonidieetti -verkkokurssilaiset saavat yhteensä neljä reseptivihkoa. Kaksi edellisistä resepteistä löytyy niistä. Verkkokurssille liittymisen viime hetket ovat nyt käsillä, joten jos halusit tehdä kanssani lempeää elämäntapamuutosta niin tule mukaan!

Keskimmäinen resepti on ilmaisesta Optimaalista herkuttelua -reseptioppaasta jonka saat ilmaiseksi kun liityt uutiskirjeemme tuosta sivuni reunapalkista. Tervetuloa inspiroitumaan terveellisemmästä elämästä kanssani <3

HD-2017-1

Kategoriat

Share This