Stressin lievennystä kehon hoidolla

Kuvan lähde: Pinterest

Tulin juuri kiropraktikolta sydän täynnä kiitollisuutta ja ranka vetreänä. Niska on vihdoin kivuton reilun viikon tuskan jälkeen. Näin on käynyt jokaisen kirjan loppusuoralla: keho viestittää, mikä on liikaa. Niska napsahtaa lukkoon ja on pakko höllätä hieman tahtia.

”Elämä tuo meille eteen yhä uudelleen ne asiat joita meidän tulee oppia”. Montakohan kertaa se vielä pitää kokea, ennen kuin uskoo?

Tänään haluan kiittää näitä ihmisiä jotka auttavat pitämään kroppani siinä kunnossa, että pystyn tekemään työtäni ja nauttimaan elämästä.

Kuvan lähde: www.kiro.fi

Kiropraktikkoni Jaakko Valli Tampereen Terveystalossa. Olen käynyt Jaakolla hoidoissa 2,5 vuoden ajan. Vitsi, mikä löytö tämä mies oli! Olemme laittaneet kroppani palasia paikalleen ja purkaneet stressitekijöitä yksi kerrallaan. Keholla on aikamoinen viisaus. Jaakko on auttanut minua näkemään sitä selvemmin. Kiropraktiikassa ei ole kyse vain nikamien niksauttelusta (kuten moni kiropraktiikan käsittää), vaan hermoston ja hormonitoiminnan optimoinnista ja kehon omien parannusmekanismien herättämisestä toimintaan.

Alkuun kävin Jaakolla kerran viikossa. Nyt ollaan siinä tilanteessa, että käyn kerran kuussa ylläpitävässä hoidossa, ellei sitten päällä ole joku akuutti stressori kuten nyt juuri kirjan viimeistely (=paljon istumista tietokoneen äärellä + aivot ylikierroksilla suurimman osan ajasta). Jaakko on hoitanut myös lähes koko meidän Tampereen toimiston väkeä, miestäni Jonia ja meidän Julius-vauvaamme.

Jaakon verkkosivut täällä.


Kakkoskiropraktikkoni Kristian Ekström Helsinki Kropraktiikassa. Kristianiin tutustuin funktionaalisen lääketieteen kurssilla keväällä 2010. Kristian avasi minulle kotinsa, sydämensä ja vastaanottonsa ovet. Aloin tekemään valmennusta Helsinki Kirolla, jossa Helsingin toimistomme sijaitsee edelleen.

Kristianilta olen oppinut eniten arkielämän stressinhallinnasta ja kehoa rentouttavien tapojen voimasta. Hänestä on tullut minulle melkein-veli, joka toisinaan sanoo suoraankin juuri sen mitä minun tarvitsee kuulla (”RAUHOITU.” :D) Vaikka en pääse hänelle hoitoon kuin silloin tällöin käydessämme Helsingissä visiitillä, Krisun sanoista ja läsnäolosta tulee aina hyvä olo. Jos asuisin Helsingissä, kävisin hänellä säännöllisesti hoidoissa.

Kristianin verkkosivut täällä.

Kristian on myös kirjoittanut kirjan nimeltä Simply Well – Neljä askelta terveyteen. Se on mainio itsehoito-opus etenkin stressaantuneille.


Kalevalainen jäsenkorjaaja Saana Monthan. Saana on ollut elämässäni mukana yhtä pitkään kuin olen ollut yrittäjä. Kävin hänellä ensimmäistä kertaa hoidossa keväällä 2009 kun statukseni oli ”työtön”. Olin stressannut selkäni pahaan kuntoon, lopettanut fitness-kisadieetin kesken ja irtisanoutunut työstäni. Hoitojen myötä selkäkipu helpotti ja kehon ja mielen lukot alkoivat kiertyä auki.

Saanan kädet hoitavat lempeästi ja kuunnellen. Saana hoitaa ihmisiä heidän kodeissaan. Meillä kissat tulevat aina kehräämään viereen kun hän tekee minulle hoitoa. Taitavat tykätä hänen lempeästä energiastaan. Saana käy meillä välillä useammin, välillä harvemmin. Välillä on ollut vuodenkin väli. Sitten otan taas häneen uudelleen yhteyttä.

Saana hoiti Juliusta pojan ollessa vasta reilun viikon ikäinen. Vauvoja ja alle 3-vuotiaita lapsia hän hoitaa ilmaiseksi Tampereen alueella. Hoidosta voi olla apua esim. koliikkiin tai refluksiin.

Saanan verkkosivut täällä.


Osteopaatti ja urheiluhieroja Marko Panu Fressi Sykkeellä. Marko osaa lihasten huoltamisen ja kalvokäsittelyn salat. Jos treenaa säännöllisesti ja kovaa, on syytä hoitaa itseään ja auttaa kroppaa palautumaan. Markolla olen käynyt myös monen vuoden ajan, välillä viikon välein ja välillä harvemmin. Marko hoiti myös Juliusta pojan syntymän jälkeen, kun ensimmäiset kuukaudet olivat aika itkuisia. Vauvojen osteopatia on hellää, kuuntelevaa ja tehokasta.

Markon verkkosivut täällä.


Keitä sinun kehonhuoltosi tukiverkkoon kuuluu? Muistathan ylipäätään huoltaa itseäsi säännöllisesti?

Kaikkeen ei tarvitse pystyä itse. Tekee hyvää antautua toisten hoidettavaksi. Näiden ihmisten hoidoista voin antaa lämpimän suosituksen.

PS. Ei, tämä ei ole maksettu mainos – tämä on kiitollisuuden osoitus niille jotka auttavat minua, ja kädenojennus jokaiselle joka etsii itselleen parempaa hoivaa itselleen.

Kategoriat

Share This