Lukijan kirje: Haavainen paksusuolentulehdus, selkärankareuma ja kakkostyypin diabetes

Yksi isoista unelmistani on ollut se, että tekstini saisivat aikaan todellisia muutoksia ihmisten elämänlaadussa kohti parempaa. Sellaisia, että ihmisillä olisi kapasiteettia ja resursseja pystyä elämään energistä, omien unelmien toteuttamista kohti pyrkivää täyttä elämää. Toivon kovasti, että voin valaa uskoa ja rohkaisua niihinkin jotka ajattelevat että kaikki toivo on jo mennyt.

Eniten toivon, että kirjani sysäävät eteenpäin muutoksia käytännön elämässä. Sellaisia, että ei vain enää istuta odottamassa että joku muu pelastaa. Otetaan terveys omiin käsiin ja kokeillaan, mikä toimii ja mikä ei sen sijaan että uskotaan sokeasti siihen kun joku sanoo ettei sinulla ole mitään toivoa. No, tässä on sellainen tarina.

Omat reaktioni vaihtelevat edelleen hämmennyksestä liikutukseen ja onnentunteisiin kun luen näitä kirjeitä, joita saan säännöllisin väliajoin lukijoiltani. Tiedän ravinnon ja elämäntapojen voiman, mutta jokainen näin voimakas konkreettinen todiste niiden toimivuudesta saa silti suuren kiitollisuuden valtaamaan mielen. 

Disclaimer: Tarkoitukseni ei ole ikinä ollut sanoa, että oppini parantaisivat sairauksia tai että valmennuksissamme parannettaisiin sairauksia. Elämäntapojen muuttaminen on terveyden tukemista – sitä, että keho voi itse aktivoida omia luontaisia eheyttämis- ja uudelleenrakennusprosessejaan. En missään nimessä kehota ketään lopettamaan lääkityksiään. Muutoksista täytyy aina keskustella oman lääkärinsä kanssa. Jos sairaus on seurausta pitkälle edenneestä epätasapainotilasta, joskus voi myös käydä yhtä onnekkaasti kuin tämän tarinan henkilöille ja lääkityksiä voidaan purkaa pois – mutta se pitäisi aina tehdä lääkärin valvonnan alaisena. 

Saanko esitellä, Nora, vaimo ja pienen pojan äiti. 

13.6.2013, yksityisviesti Facebookissa

Heips Kaisa!

Olen saanut haavaisen paksunsuoleni ja selkäraumani kuriin kun sinun kirjasi luin! Sairaalassa hämmästelevät, kun olen voinut jättää lääkitykset pois kokonaan. Reumapolilla ei siltikään uskota ruokavalioon. Gastropolilla sentään jo myönsivät viljattoman ja sokerittoman elämän sopivan paremmin suolisto-ongelmaisille.

Gluteeniton vohveli

”Tässä sunnuntainen aamupala: gluteeniton vohveli savulohella, vuohenmaitogoudalla, varhaiskaalilla, tomaatilla, avokadolla, varhaisipulin varrella, seesaminsiemenillä, pinjansiemenillä ja lurauksella oliiviöljyä.”

Sain muuten reumapolilta potkut, kun en suostunut ottamaan lääkkeitä ja päätin vaan sinnillä ruokavaliota testaamalla. Se kyllä kannatti!

Täytyy vielä kertoa miehestäni, joka sairastaa kakkostyypin diabetestä. Kiitos taas sinun kirjan, hän pystyi jättämään insuliinin pistämisen tammikuussa. Nyt sairaus pysyy tasapainossa ruokavaliolla ja kanelilla, josta kerroit Hormonidieetissä [kurkista ohje täältä]. Siinäpä vasta on ihmeaine. <3

Eihän elämällä ole laatua kun on kipeä. Se, että tuntee olonsa normaaliksi ilman kipuja ja lääkitystä on huumaava. Aluksi tulee sellainen teräsmiehen tai -naisen olo.

Meidän 5-vuotias poikamme on varmaan kaikkein onnellisin, kun äiti voi hänen kanssaan touhuta ihan kaikkea.

540743_10201011464789014_621256665_n

”Minun ja pupun herkkuaamupala 🙂 Savulohta, sipuli-valkosipuli-persiljamunakas, tomaattia ja avokadoa seesaminsiemenillä. Jälkkäriksi rouskuteltiin paahdettuja pinjan-, kurpitsan-  ja auringonkukansiemeniä.”

Mies on taas elämänsä kunnossa. Hän aloitti syksyllä lätkän kun pystyi jättämään kolesterolilääkkeet pois. Ne kun kiristi häneltä lihakset niin että hyvä kun pystyi kävelemään.

Sinä et Kaisa voi ymmärtää miten valtava vaikutus tällä kaikella on ollut ja tulee olemaan meidän elämässä. Ja kaiken tämän tiedon takana seisoo pieni, mutta kuitenkin niin suuri nainen, SINÄ!

999381_10201845918929846_312665369_n”Tämän kesän dream-coleslaw: Varhaiskaalia ohuina suikaleina, porkkanaa isona raasteena, punaista ja keltaista paprikaa ohuina suikaleina, tuoretta sipulia ohuina suikaleina, suolaa, neitsytoliiviöljyä ja iso loraus Tropicai Vinaigrette Nectar Dreamia.”

22.8.2013, yksityisviesti Facebookissa

KAISA!

Suuri uutinen. Tulen juuri gastropolilta sairaalasta. Kaikkien testien perusteella olen TERVE IHMINEN! 17 vuotta olen kantanut colitis ulcerosaa mukanani, mutta en enää. Megaiso kiitos myös sinne teidän valmennustiimin Sannalle!

Lääkäri melkein putosi penkiltä. Kysyi, ”mitä oot tehnyt?” ja sanoin että ”jätin kaikki lääkkeet ja tiukasti seuraan ruokavaliota, joka ei kuitenkaan ole teidän suosima”. Tosin eihän niillä ole mitään suosituksia.

302697_10201244280889271_1422447185_n

”Tämän illan kisastudio on avattu seuraavilla herkuilla: Italian mummon uunipaprikat balsamicolla ja hunajalla, karitsan sisäfilettä, tsatsikia, uusia perunoita suppilovahverokermakastikeella, Kaiken kruunaa kaiken.”

Lääkäri sanoi, että tämä on IHME ja HYVÄ, jatka sitä mitä ikinä teetkin. Nyt hän alkoi tosiaan kiinnostua tästä asiasta. Lääkäri oli aivan äimistynyt. Tästä taudista kun EI voi parantua. Kolesterolit olivat normaalit, hemoglobiini normaali, tulehdusarvot normaalit ja calpro-arvo tippunut 1000:sta alle 100:aan.

Kiitos kun sain jakaa tämän ilouutiseni sinulle!

Terveisin
Suolistoltaan TERVE ihminen ja selkäkin melkein kunnossa

———

Onko sinulla oma lukijan tarina jaettavaksi? Jokainen tarina voi auttaa jotakuta tsemppiä ja toivoa tarvitsevaa viemään asioita käytäntöön. Kerrothan miten elämänlaatusi on parantunut. Autetaan yhdessä muita! <3

Facebook: Kaisa Jaakkola
Sähköposti: kaisa@optimalperformance.fi

Kuvien lähteet: 
Marjat ja hedelmät
Muut kuvat Noran omia

Kategoriat

Share This