Lukijakokemuksia Hormonidieetti- ja Hormonitasapaino-kirjojen ohjeista

Luentokiertueen aikana olen saanut kuulla huikeita tarinoita ihmisten elämänmuutoksista, joita he ovat itsenäisesti tehneet lukemalla Hormonidieetti- ja Hormonitasapaino-kirjoja ja viemällä asioita käytäntöön. Julkaisen erään lukijan sähköpostin hänen luvallaan.

On vaikeaa kuvata sanoin, kuinka iloinen olen jokaisesta tällaisesta kirjeestä. Työ, jonka kautta voi auttaa toisia voimaan paremmin, luo todellakin merkitystä omalle elämälle. Se on vähän eri asia kuin johtoryhmäraporttien väsääminen avokonttorissa (”hukkaan heitetty DI-koulutus ja hyvä ura”, kuten joku joskus minulle sanoi). Kuten tämä loistava Atlantic-lehden artikkeli toteaa, merkityksen löytäminen omaan elämään saa aikaan suurempaa tyydytystä kuin se, että kokee olevansa onnellinen.

”Happy people get a lot of joy from receiving benefits from others, while people leading meaningful lives get a lot of joy from giving to others.” In other words, meaning transcends the self while happiness is all about giving the self what it wants. People who have high meaning in their lives are more likely to help others in need. 

People who have meaning in their lives, in the form of a clearly defined purpose, rate their satisfaction with life higher even when they were feeling bad than those who did not have a clearly defined purpose.

Onko sinulla oma tarina jonka haluaisit jakaa kanssani? Voit lähettää sen minulle sähköpostilla: kaisa@optimalperformance.fi.

——————-

Hei Kaisa!

Kiitokset eilisestä luennostasi Jyväskylässä! Kävin pyytämässä kirjaani vain signeerauksen, sillä jonoa taakseni alkoi kerääntyä melko lailla, mutta halusin vielä lähdestyä sinua näin sähköpostitse.

Reilu vuosi sitten ostin Hormonidieetti -kirjan ja tällöin tehdessäni kirjan testejä jouduin vastaamaan jokaiseen kysymykseen KYLLÄ. Olin alakuloinen, onneton, väsynyt ja elämäni tuntui tasaiselta tallustukselta jokaisen päivän läpi. Olen keliaakikko ja muutama vuosi sitten hurahtanut kuntosaliharjoitteluun, jonka avulla sain tiputettua huimat 13 kiloa painoa pois.

Vaikka olin uskomattoman tyytyväinen tulokseeni, jokin silti puuttui. Vuoden laihduttamisen jälkeen saamani kalorimäärä ravinnosta oli noin 1000 luokkaa ja nukuin useimpina päivinä yli tunnin kestävät päiväunet, vaikka öisin nukuinkin noin 9 tuntia. Ruuasta alkoi tulla minulle ahdituksen aihe. Huomasin, että terveellisestä elämäntapamuutoksestani oli pikkuhiljaa muodostumassa syömishäiriö. Kihlattuni tuki minua kaiken aikaa ja ilman häntä olisinkin varmasti sairastunut.

Lokakuun lopussa päätin, etten halua enää elämääni näin ja kävin ostamassa Hormonidieetti-kirjan. Päätin ottaa käyttöön kaikki mahdolliset apuvälineet, jotta oloni ei olisi enää onneton. Elämässäni oli kuitenkin kaikki paremmin kuin hyvin. Olin valmistumassa vuoden päästä tradenomiksi, asun kaupungissa jota rakastan, menin elokuussa kihloihin ja reilun puolen vuoden päästä astun alttarille rakastamani miehen kanssa. Ajattelin että arkipäiväni surkeat tunneskaalat saisivat väistyä, jotta en vain suorittaisi elämäni parasta aikaa ja tuhlaisi vapaa-aikaani nukkumiseen ja murehtimiseen.

Marraskuun alussa 2011 siis korjasin ruokavalioni. Nyt syön kaksi kertaa enemmän kuin ennen – puhdasta ruokaa. Tuntuu typerältä sanoa näin, mutten koskaan aikaisemmin ollut syönyt siten kuin keholleni tekisi hyvää (ja kuinka koulussa on aina toitotettu). Nyt ruokavalioni koostuu vihanneksista, marjoista, kalasta, kanasta ja pähkinöistä. Hiilihydraatteja nautin salin jälkeen kunnolla, jotta saan vihdoinkin unelmakroppani (ja näytän upealta häämekossani ;)).

Kävin kehonkoostumusmittauksessa (Tanita) viikko sitten, ja rasvaprosenttini on laskenut reilut viisi prosenttiyksikköä reilun vuoden takaiseen mittaukseen ja rasvatonta massaa olen saanut reilut viisi kiloa lisää. Painoni ei ole noussut yhtään. Enää en edes muista, miltä tuntuu olla onneton. Joka päivä harjoittan niin mieltäni kuin kehoani erilaisilla harjoituksilla meditaatiosta kuntosaliharjoitteluun. Kuuntelen omaa kehoani ja pidän tarpeeksi vapaata myös urheilusta. Nukun hyvin ja sikeästi öisin eikä minua enää nukuta päivisin.

On kuin olisin syntynyt uudestaan eikä elämässäni ole mitään, mitä en siihen haluaisi. Mikään ei voi estää minua saavuttamasta omia unelmiani ja toiveideni elämää. Oman muutokseni myötä myös kihlattuni alkoi muuttaa ruokavaliotaan. Hän ei ollut koskaan kärsinyt ylipainosta ja pystyy syömään mitä tahansa lihomatta. Nyt hänkin sanoo huomanneensa ruokavalion muutoksella positiivisen vaikutuksen oloonsa. Hän saa iltaisin unta paremmin, lihaskasvu on parantunut huomattavasti ja treeneistä palautuminen nopeutunut.

Kihlattuni rasvaprosentti on laskenut 15,3 % => 8,8 % ja rasvatonta massaa on tullut lähes yhdeksän kiloa lisää. Yhdessä ruokavalion muuttaminen säännölliseksi ja monipuoliseksi ei ole ollut ollenkaan hankalaa. Olemme molemmat olleet alusta asti motivoituneita oman hyvän olon löytämiseksi ja oman kropan optimaalisen toiminnan parantamiseksi.

Kumpikaan meistä ei voi kuvitellakaan muuttavansa ruokavaliotaan enää entiseen. Puhtaalla ruokavaliolla olemme saaneet hyvän mielen ja unelmiemme vartalon, vaikka vielähän tuota vartaloa on kiva käydä salilla harjoittamassa ;). Kehomme voivat hyvin ja elämänlaatumme on moninkymmenkertaistunut. Kiitos siitä siis Kaisa sinulle ja kirjoillesi!

Kategoriat

Share This