Voimasuklaa: raakasuklaata proteiinilisällä

Tein eilen pitkästä aikaa (Jonin mukaan parasta tekemääni) raakasuklaata. Halusin kokeilla, miten Sun Warriorin Warrior Blend -proteiinijauhe sopii suklaaseen – ja hyvinhän se sopii! Blend sisältää hamppu-, karpalo- ja herneproteiinia ja on ainakin minulle sopinut paremmin kuin riisi- tai heraproteiini. Perinteinen Sun Warrior on siis juurikin tuo riisiproteiini, mutta tämä ei nyt ole sama asia (toki riisiproteiiniakin voisi suklaaseen lisätä). Omassa kokeilevassa keittiössäni kokkailut eivät aina mene ihan putkeen, tulee välillä suttua ja toisinaan syötävää. Tämä suklaa oli onneksi jälkimmäistä.

Voimasuklaa

– 75g Puhdistamon kaakaovoita
– 75g Dr Goerg -kookosöljyä
– 50g Puhdistamon rakkauspakkausta (paras superfoodtuote – tästä on helpointa tehdä herkkusuklaata, en ole kertaakaan epäonnistunut tämän kanssa)
– 1 scooppi vaniljaista Warrior Blend -proteiinia
– kanelia
Now Foods French Vanilla -steviaa

Rasvat sulatetaan vesihauteessa. Sulamiseen menee n. 5 min. Tämän jälkeen nostin kattilan vesihauteesta ja lisäsin rakkauspakkausta. Ekaa kertaa muuten mittasin, paljonko mitäkin laitoin – yleensä teen ihan fiilispohjalta koko suklaan.

Tämän jälkeen sekaan vielä proteiinijauhe, kaneli ja vaniljasteviaa vähän väliä maistellen, milloin on sopivan makeaa. Minusta seos saa lämpimänä olla vähän jopa liian makea, silloin se jähmettyessään on sopivan makea. Tuo Now Foodsin stevianeste on tällä hetkellä oma suosikkini.

Lopuksi laitoin lautasen päälle folion ja kaadoin suklaaseoksen lautaselle. Näin suklaa ei jämähdä lautaseen kiinni vaan on helppo pilkkoa jähmettymisen jälkeen. Päälle ripottelin pilkottuja taateleita, banaania ja chia-siemeniä. Sitten laitoin suklaan pakastimeen n. 30 minuutiksi. Tämän helpompaa ei terveellisen suklaan teko voi varmaan olla!

Omat superfoodini ostan joko suoraan Puhdistamolta tai Runsaudensarvesta. Nettikaupoistakin noita kaikkia löytyy, kun googlettaa tuotteiden nimillä.

Sun Warriorin uuden Blend-proteiiniseoksen olen tilannut iHerbistä (niitä saa kyllä Suomestakin, ainakin Ruohonjuuresta). Minulle tämä proteiini on tuntunut oikein hyvältä, toisin kuin esim. hera, joka nykyisin saa nenäni tukkoo 🙁 Harmi, sillä monta vuotta hera oli hyvä ja helppo proteiininlähde jota käytin lähes päivittäin. Mutta opetus sekin: mitään ruokaa ei kannata syödä päivittäin. Yliherkkyyksien syntymisen riski kasvaa, kun samaa ruokaa syö jatkuvasti.

Käytän Warrior Blendiä myös välipalana 1,5-2 mitallista. Sekoitan siihen noin 3-5 desiä vettä ja annoksen Emerald Balance -viherjauhetta. Suklaa-blend sopii välipaladrinkiksi todella hyvin. Tällainen proteiiniseos imeytyy hitaasti, ei nosta insuliinia piikkinä ylös (kuten heraproteiini tekee ilman rasvoja ja kuituja nautittuna) ja luovuttaa keholle aminohappoja lihasmassan turvaamiseksi ja korjausprosessien ainesosiksi.

Kategoriat

Share This