Videoita painonnostotreenistä

Pyrinnön painonnostokurssia alkaa olla takana noin kuukausi. Viime viikolla ohjelmassa oli perjantaitreenit tavalliseen tapaan ja lauantaina kaksi treeniä ihan oikean painonnosto-ohjelman mukaisesti.

Tähän mennessä treeneissä ollaan jo opittu ihan mukavasti tempauksen ja työnnön tekniikkaa. Kyykkytreeniäkin on ollut jonkin verran. Jotta liikkeet alkavat tuntua tutuilta, tarvitaan toistoja ja lisää toistoja. Laji on kyllä todella monipuolinen. Tarvitaan hyvää liikkuvuutta, venyvyyttä, räjähtävyyttä, voimaa ja kykyä omaksua tekniikka. Nyt tuntuu vielä treeneihin mennessä siltä, etten oikein muista mitä olen tekemässä. Painonnostokoulun harjoitukset on pidetty siis kerran viikossa. Oppiminen on kuitenkin hauskaa ja treeneistä saatu energialataus vertaansa vailla.

Tässä videossa liikkeenä on tempaus ensin maasta ja sen jälkeen polven alta riipusta. Painoa on 35kg. Toinen toisto ei ihan onnistunut, mutta ei se mitään. Otsikossakin on kirjoitusvirhe. No, täydellisyyttä ei kai kannata tavoitella missään. Tekemällä oppii! 🙂

Räjähtävyys (eli sen puute) ja etureisien heikko aktivoituminen taitavat olla minun kohdallani ne suurimmat haasteet. Alaselkä on myös kipeytynyt viime viikkojen aikana siten, että kyykkäilyt jäivät monen viikon ajan puhtaaseen nollaan ennen lauantain treenejä. Lauantaina tein kuitenkin uuden ennätykseni etukyykyssä, 60kg. Se on iso rauta minulle, joka en kesällä jaksanut tehdä syviä kyykkyjä pohjasta juuri 35 kiloa isommalla painolla.

Alaselkä on ollut melkoinen murheenkryyni useamman vuoden ajan. Tänä syksynä treenipiiskurini Rami ja valmentajani Janne (joka vastaa treeniohjelmien suunnittelusta) kuitenkin keksivät yhden asian, joka on vähentänyt selän kipuilua massiivisesti: etureisien (rectus femoris) ja lonkankoukistajien avaamisen. Kunnon venyttely ja pehmytkudoshoidot ovat auttaneet selvästi. Parhaat treenit olen saanut tehtyä silloin, kun olen tehnyt itsenäisesti putkirullausta ja Rami on avannut etureisien lihaksia PNF-venytyksillä ja triggerpistehieronnalla ennen jalkatreeniä. Sarjapainot ovat vähitellen nousseet 40-45 kiloon, alaslaskujen ollessa aina 3-4 sekuntia.

Huomaan kuitenkin, että jotain kropassa edelleen on vinksallaan koska selkä kipeytyy edelleen herkästi, viimeksi takakyykkytreeneissä. Käyn nyt tämän kurssin loppuun, vältän kipua tuottavia liikkeitä ja mietin sitten uudelleen, miten tästä jatkan. Ehkä otan vielä keskivartaloa ja etureisiä vahvistavan jakson väliin ennenkuin pyydän valmentajaltani ensimmäistä oikeaa painonnosto-ohjelmaa. 🙂

Tällä videolla liikkeenä on raaka rinnalleveto (eli syvän kyykyn sijaan polvista tulee vain pieni jousto) ja sen perään raaka työntö. Painoa tässä taisi olla 40kg. Tämän jälkeen tein vielä työnnön 45 kilolla, sitä isompaa painoa en olekaan kokeillut tähän mennessä.

Lopuksi vielä todellista inspiraatiota nostattamaan Anna Everi, joka tällä videolla tempaisee 84kg ja työntää 106kg. Elopainoa hänellä on 59kg. Upea urheilija ja hienot tulokset!

Kategoriat

Share This