Älä säästele rohkaisua ja kauniita sanoja

Intotalo, Kajaani. Siinä on paikka, jossa syntyy jotain hienoa ja hyvää.

Olin aamulla kertomassa yrittäjille ja yrittäjähenkisille siitä, kuinka minusta tuli yrittäjä. Taidanpa kertoa sen tarinan täälläkin jossain kohti. Tajusin jälleen kerran, miten valtavasti potkua omien kokemusten jakamisessa on. Koskaan ei voi ennalta tietää, kuka innostuu. Ja kaikki meistä tarvitsevat rohkaisua. Minäkin. Tänään haluaisin kuitenkin kysyä sinulta muutaman jutun.

Jos sinä olisit energisempi, terveempi, iloisempi, varakkaampi, älykkäämpi, osaavampi ja kehosi olisi sellainen kuin haluat sen olevan, mitä silloin tekisit?

Jos siis otetaan pois kaikki ne todelliset syyt ja tekosyyt, joiden vuoksi et tee elämässäsi juuri sitä mitä haluat tehdä – niin mitä silloin tekisit?

Laita ideat laukkaamaan!

Minä uskon, että jokaisella ihmisellä on oikeus innostukseen, omien unelmien ja tavoitteiden toteuttamiseen. Ja uskon siihen, että silloin kun voimme hyvin henkisesti, fyysisesti ja sosiaalisesti, tulevat nuo asiat helposti – tai ainakin meillä on oikeasti resursseja tavoitella jotain uutta ja nykyistä parempaa.

Väkisin vääntämällä flunssa- tai muussa sairauskierteessä, mieli maassa, yksin rohkaisua vailla, innottomassa työpaikassa, univajeessa tai ylipaino-ongelmista kärsiessä voi olla hiukan hankala unelmoida. Pääkoppa kun ei tuota kovin kehittäviä tai innostavia ajatuksia, jos olotila on koko ajan ”vähän sinne päin”.

Intotalolla oli mukana eräs ihminen, josta kovin ylpeä: Anu Kauppinen. Anu oli yksi ensimmäisiä ravinto- ja elämäntapavalmennettaviani, jonka kanssa aloitimme valmennusprojektin keväällä 2009 kun lähdin yrittäjäksi. Tuskin kumpikaan meistä valmennuksen alussa tiesi, minne Anu päätyisi.

Anu Kauppinen

Kehonmuokkausprojektista tuli elämänmuokkausprojekti: jotakin Anun sisällä syttyi. Anu alkoi kyseenalaistaa elämänsä valintoja ja miettiä, mitä hän todella haluaisi tehdä työkseen ja mikä häntä aidosti innostaa.

Kaksi ja puoli vuotta tuon valmennuksen aloituksen jälkeen Anu auttaa itse muita samanlaisten elämäntapamuutosten tekemisessä ja opiskelee jatkuvasti lisää. Viime keväänä Anu kävi BioSignature-koulutuksen ja tekee nyt valmennusta Iisalmessa. Anun blogista voit käydä katsomassa esimerkiksi hänen miehensä hienot muutoskuvat, kun painoa on pudonnut 16kg ja rasvaprosentti tipahtanut alun 28,1 %-yksiköstä 19,9 %-yksikköön. Mainittakoon lisäksi, että muutosta miehessä ei ole tapahtunut vain ulkoisesti. Heikin omin sanoin:

”Olen paljon virkeämpänä ja paremmantuulisena töissä joka päivä. Terveysongelmat mahan ja suoliston alueella ovat historiaa. Ei hassumpaa kehitystä vai mitä?”

Minä rohkaisin Anua eteenpäin. Anu rohkaisi Heikkiä eteenpäin – alkukankeudesta huolimatta (voin kertoa, että oman puolison valmentaminen on valmennuksista vaikeinta). Rohkaisin valmennettavaani Sannaa eteenpäin. Nyt Sanna auttaa meitä Optimal Performancen valmennuksissa. Ja lisäksi Sanna on kannustanut miehensä elämäntapamuutoksiin – lue Sannan kertomus aiheesta täältä. Näin hyvä kiertää. Kun nämä ihmiset voivat paremmin, on heistä iloa ja apua toisillekin. Sitä vartenhan me täällä olemme. Koskaan en voi ennalta tietää, minne minun hyvät sanani, hymyni tai kannustukseni johtaa. Niitä ei kannata säästellä.

Ketä sinä rohkaiset eteenpäin – ja mihin sinä kaipaisit rohkaisua? 

Jaa ajatuksiasi kanssani Facebookissa! 🙂

Kuvat: Smashingapps.com ja Dreamfit.fi

Kategoriat

Share This