Syksyinen marjasmoothie

Tein ihanaa smoothieta tänään välipalaksi. Proteiinia tässä ei ole nimeksikään, joten sitä on parempi haukata erillisenä – omalle lautaselle osui naudanpaistia. Viime viikon kasvisruokakokeilun jälkeen pidän entistä paremmin huolen siitä, että proteiinia tulee koneeseen 4-6 kertaa päivässä. Muutos olotilassa ja vireystasossa on ihan käsittämättömän suuri. Aiemmin en ole tätä niin konkreettisesti tajunnut, kun aina pidän tuosta proteiinista niin lujaa kiinni. Kolme päivää hiilihydraattipainotteisella ruokavaliolla muistutti kyllä taas hyvin, millainen ruokavalio minulle EI sovi.

Syyssiivous blenderissä

-kourallinen marja-aroniaa
-kourallinen tyrniä
-kourallinen mustikoita
-1/2 banaania
-loraus Udo’s-öljyä
-ruokalusikallinen soijalesitiinirakeita
-2 kapselia Fungi Perfecti -reishiä (avattuna)
-1 kapseli Poliquin Pro Flora -probiootteja (avattuna)
-5 tippaa Poliquin D3 Excellence -D-vitamiinitippoja
-1/2 tl glysiiniä
vaniljasteviaa makeutukseksi

Smoothien kaverina on hyvä nauttia mielenkiintoista kirjallisuutta, kuten esim. tämä kouluttajaltani Charles Poliquinilta saamani opus painonnostosta. Tämän syksyn ja ensi kevään treenitavoitteeni on oppia painonnostoa ja lisätä sen elementtejä treeneihini. Henkinen valmistautuminen täytyy aloittaa siis ajoissa 🙂

Tästä smoothiesta tulee aimo annos antioksidantteja syksyn flunssia torjumaan, runsaasti kuituja masun hyväksi ja hyviä rasvahappoja hormonitoiminnalle ja aivoille. Ihan jo tuolla marja-banaani-rasvahappokombolla saa aikaan maukkaan smoothien. Kaikki loput on vain extraa.

Tykkään kikkailla kaikenlaisilla ravintolisillä ja luonnonaineilla. Minusta on jotenkin kiehtovaa, että tiettyjä aineita lisäämällä voimme tukea elimistön toimintaa merkittävästi – tästä esimerkkinä vaikkapa immuniteetti.

Lisäyksenä loppuun siis:
– reishiä (lääkinnällinen sieni – vaikutuksina mm. immuniteetin vahvistaminen)
– probiootteja (maitohappobakteeri – tämä valmiste on NCFM-kannan probiootti, joista olen kirjoittanut kirjassani),
– D-vitamiinia (josta meillä kaikilla suomalaisilla on krooninen vaje)
– glysiiniä (aminohappo joka maistuu sokerilta, tukee maksan toimintaa)

Olen oppinut tuon kapseleiden availemisen ja niissä olevien jauheiden sekoittamisen smoothien sekaan ystävältäni Jaakko Halmetojalta, jota voisin näin kevyesti tituleerata vaikkapa tämän maan parhaaksi smoothie-evankelistaksi 🙂

Jotain olen kai tehnyt oikein viime vuosina, sillä nykyisin olen kipeänä enää todella harvoin. Viisi vuotta sitten sairastin viidestä kymmeneen flunssaa vuodessa. Tänä vuonna flunssapöpö on tainnut iskeä vain kerran. Tavoitteena on päästä läpi tämän syksyn ilman yhtäkään flunssaa. Eniten se on omista elämäntavoistani kiinni.

Kategoriat

Share This