Hormonidieetti-kirja on kaupoissa

Tiedätkö miten hassu fiilis tulee, kun kävelee Akateemiseen kirjakauppaan ja näkee oman kirjansa hyllyssä kaikkien muiden kirjojen joukossa?

Kieltämättä vatsanpohjaa kipristi ja jännä onnentunne täytti koko kehon päästä varpaisiin. Oma kirja kirjakaupoissa – tässäkö se nyt tosiaan on? Vuosi sitten tästä kirjasta ei ollut valmiina muuta kuin ajatukset päässäni ja sisällysluettelo. Toki olin lukenut tuhansia tunteja näistä aiheista ja reissannut ympäri maailmaa koulutuksissa. Tiedonhakuun ja asioiden järjestämiseen käytännön ymmärrykseksi meni eniten aikaa. Suurin osa kirjan teksteistä syntyi lopulta noin kolmen kuukauden aikana vuoden 2011 keväällä.  Olen hyvin nopea kirjoittamaan sitten kun istun alas ja vain kirjoitan.

Kirjaa voi tilata Tammen kaupasta nyt kampanjahintaan 20,40e. Kirjakaupoissa hinta näyttää olevan noin 25 euron kieppeillä. Tammen normaalihinta on 27,20e.

Mistä kirja kertoo? Suomen suosituin ravintobloggaaja, Christer Sundqvist tiivisti sen hyvin tähän kirja-arvioonsa:

”Kustannusosakeyhtiö Tammi on julkaissut Kaisa Jaakkolan taidokkaasti kirjoittaman kokonaisvaltaisen laihdutuskirjan. Minä pidin kirjasta. Uskoisin, että sinäkin pidät.

Mikä kirjassa on hyvää?

Ensinnäkin on ilo lukea sujuvasti kirjoitettua kirjaa ruokavaliosta. Tässä kirjassa ei luvata pikaista kilojen karistamista vaan luodaan edellytykset koko elämän kestävälle prosessille, jossa on mahdollisuus saavuttaa optimaalinen elämänhallinta.

Hormonidieetti on täsmälaihdutusta. Kirjassa esitellään lukuisin esimerkein Suomessa toistaiseksi aika vähäiselle huomiolle jääneet Charles Poliquinin täsmäaseet rasvanpolttoon. Rasvan kertyminen elimistöön voidaan estää lieventämällä stressiä, korjaamalla ravitsemukselliset vajeet ja puhdistamalla elimistö myrkyllisistä ainesosista.

Kirjan kiinnostavinta antia on Kaisa Jaakkolan avomielisesti esittelemät omakohtaiset kokemukset hormonien vaikutuksista oman elimistönsä toimintaan. Urheilijatausta on luonut edellytykset hyvinkin tarkalle oman elimistönsä toimintojen analysoinnille. Moni löytää itsensä Jaakkolan kuvaamasta hormonihärdellistä.

Itse uskoisin, että Poliquinin kehittämä BioSignature -menetelmä on saanut parhaan mahdollisen esittelyn tässä Jaakkolan uutuusteoksessa. BioSignature-menetelmä perustuu siihen ilmeisen oikeaan oletukseen, että kehonkoostumus heijastaa hormonitasapainoa. Mittaamalla rasvakerrosten paksuus tietyistä kohdista voidaan arvioida hormonien liian suuri tai pieni määrä ja tehdä tarvittavat muutokset ravitsemukseen ja elämänhallintaan.

Esimerkiksi navan ympärille kertyvä rasvakerros on merkkinä siitä, että elimistö on stressitilassa ja erittää liikaa kortisolia. Jenkkakahvat ovat merkkinä siitä, että suuhun on eksynyt aivan liian paljon hiilihydraatteja. Reisien ja pakaroiden runsaat rasvakerrokset ovat merkkinä naishormonien epätasapainosta. Yläselän paksu ihopoimu viittaa huonoon hiilihydraattien sietokykyyn.

Kirjassa käydään innostavaan tapaan läpi eri keinoja millä saadaan ylimääräiset rasvakerrokset hupenemaan. On hienoa havaita miten rohkeasti Jaakkola liputtaa hiilihydraattien vähentämisen puolesta. Kun turhan suuret hiilihydraattiannokset korvataan laadukkailla rasvoilla ja proteiineilla, voidaan luoda edellytykset pysyvälle hyvää tekevälle elämänmuutokselle.

Suosittelen Kaisa Jaakkolan kirjaa kaikille pysyvästä painonhallinnasta kiinnostuneille suomalaisille, joita kiinnostaa kokonaisvaltainen terveyden ylläpito. En olisi laisinkaan yllättynyt jos kirjankustantaja olisi kiinnostunut tarjoamaan Kaisa Jaakolalle jatko-osaa. Kirjaa lukiessa nimittäin tiedonhalu kasvoi!”

Christer Sundqvist, ravintovalmentaja (FT)

Christer Sundqvist on tutkitusti Suomen suosituin terveysbloggaaja (blogi osoitteessa http://sundqvist.blogspot.com/). Hän toimii sillanrakentajana ja tulkkina viranomaisten antamien tietojen ja laajan kansalaismielipiteen välillä. Hän on mieluusti edistämässä laajapohjaisia, tieteeseen ankkuroituja, vaihtoehtoisia (lue: elinehtoisia) terveyttä tukevia ratkaisuja. Sundqvistilla on biologin koulutus ja hän väitteli tohtoriksi vuonna 1987. Hän on saavuttanut merkittävää suosiota eri puolilla Suomea puhuessaan terveydestä kansan omalla kielellä ja tuomalla mukaan monia eri ilmaisukeinoja luennoilleen (ravintokaraoke, teatteri, huumori, satiiri, runot, laadukas musiikki). Kirjoissaan hän tuo esille terveysasiat omintakeisen yksinkertaisella tavalla.

Kategoriat

Share This